Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Μαλακά μπισκότα με σοκολάτα

Μαγειρική
Για 20+ κομμάτια (αναλόγως τα μεγέθη)

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 15+ λεπτά

Υλικά

- 250 γραμμάρια αλεύρι χωρίς γλουτένη (για όλες τις χρήσεις)
- 200 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
- 150 γραμμάρια μαργαρίνη (λιωμένη)
- 250 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 1αυγό
- 1 κρόκος αυγού
- 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 βανίλιες

Εκτέλεση

1. Ανακατεύετε σε μπολ το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Βάζετε στον κάδο του μίξερ, τη μαργαρίνη και τη καστανή ζάχαρη και χτυπάτε με το σύρμα για 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε στο μίξερ το αυγό, τον κρόκο αυγού και τη βανίλια και χτυπάτε για άλλα 2 λεπτά μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.

Σταματάτε έπειτα το μίξερ, ρίχνετε το μείγμα του αλεύρου και χτυπάτε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.

Αποσύρετε κατόπιν τον κάδο, προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και διπλώνετε απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ).

2. Παίρνετε 1 κουταλιά της σούπας ζύμη και την κάνετε μπαλάκι. Τοποθετείτε τα μπαλάκια σε ταψάκι που έχετε στρώσει λαδόκολλα, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνετε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 8 με 12 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Αφήνετε να κρυώσουν για 10 λεπτά μέσα στο ταψί και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συκωτάκια με σάλτσα ντομάτας

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά (χωρίς το μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 750 γραμμάρια μοσχαρίσιο συκώτι - 1 πακέτο κλασσικός χυμός ντομάτας (τύπου Pumma...

Τραχανοκρεατόπιτα

Για 10 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 3 φλιτζάνια τσαγιού γλυκός τραχανάς - 2 λίτρα γάλα - 8 αυγά - 1 πακέτο χωριάτικα φύλλα - 1 κιλό...

Φόρτωση άρθρων...