Κυριακή
10 Δεκεμβρίου 2023

Μαυρομάτικα φασόλια με άγρια χόρτα

Για 2-3 άτομα

Ετοιμασία: 60 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 500 γραμμάρια φασόλια μαυρομάτικα

- 1 κιλό άγρια χόρτα άγρια και αρωματικά (ραδίκια, ζοχοί, σταμναγκάθι, καυκαλήθρα, μυρώνια, κ.λπ.)

- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)

- 1+½ κουταλάκι σούπας ντοματοπελτές, αραιωμένος σε ½ φλιτζάνι νερό

- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

- Λίγη τριμμένη κόκκινη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένουμε καλά και χοντροκόβουμε τα χόρτα. Βράζουμε τα φασόλια για 2-3 λεπτά και τα σουρώνουμε. Τα ξαναβάζουμε να βράσουν σε αρκετό νερό για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και διατηρούμε λίγο από το νερό που έβρασαν.

2. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα. Προσθέτουμε έπειτα τα φασόλια, με όσο νερό χρειάζεται να γίνει το φαγητό ζουμερό. Ανακατεύουμε το φαγητό προσεκτικά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με χωριάτικο ψωμί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μελιτζάνες της στάνης

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 40 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 5 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες - 1 φλιτζάνι αλεύρι - 5 αυγά - 1 κουταλιά λιωμένο βούτυρο - 2 φλι...

Πικάντικες τυροφλογέρες

Για 16+ κομμάτια Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 4 φύλλα για χωριάτικες πίτες, σε τετράγωνα κομμάτια 10x10 εκατοστά - 150 γραμμάρια λιαστές ντομάτες ...

Τούρτα ζυμαρικών με κιμά

Για 6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 500-600 γραμμάρια ζυμαρικά ριγκατόνι ή πένες - Μισό κιλό μοσχαρίσιος κιμάς - 3-4 ντομάτες (ή 250 γραμμ...

Φόρτωση άρθρων...