Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Μοσχαρίσιο συκώτι τηγανιά

Μαγειρική

Για 2 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 25 λεπτά

Υλικά

Για το συκώτι

- 500 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο
- 1 ξερό κρεμμύδι (σε ροδέλες)
- 2-3 πράσινες πιπεριές (σε ροδέλες)
- 1 ποτήρι λευκό κρασί (ή ρετσίνα)
- 1-2 φύλλα δάφνης
- Αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο, κόλιανδρος
- Λίγο ελαιόλαδο

Για τον πουρέ (προαιρετικά)

- 1 κιλό βραστές γλυκοπατάτες (ξεφλουδισμένες)
- Χυμός από 1 λάιμ
- Χυμός από 1 πορτοκάλι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ή ξερά, ψιλοκομμένα)
- 1 κουταλάκι μπούκουβο (ή 2-3 πιπερίτσες κόκκινες, τσίλι, ψιλοκομμένες)
- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Κόβουμε το συκώτι σε κομματάκια, όχι πολύ μικρά για να μη μας διαλυθούν στο μαγείρεμα. Σε τηγάνι βαθύ, ρίχνουμε λίγο νερό και τα κομμάτια από το συκώτι. Μόλις πιουν το νερό τους, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σοτάρουμε για δύο λεπτά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη ρετσίνα, τη δάφνη, το δενδρολίβανο, τον κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι και περιμένουμε το φαγητό να πιεί τα υγρά του. Το πιάτο ταιριάζει πολύ με τον πουρέ πατάτας αλλά και με ρύζι. Αν επιλέξουμε να φτιάξουμε πουρέ, μία νόστιμη επιλογή είναι οι γλυκοπατάτες.

Έτσι, σε λεκάνη ρίχνουμε τις βρασμένες γλυκοπατάτες και με πιρούνι (ή με το εργαλείο του πουρέ) τις λιώνουμε καλά.

Έπειτα, βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για να δέσουν τα αρώματα. Αν δεν τον θέλουμε καυτερό, αφαιρούμε το μπούκοβο ή το τσίλι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

Για 6-7 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 με 1+½ πακέτο κανελόνια (ανάλογα με το ταψί) - ¼ τριμμένο κίτρινο τυρί (γκούντα ή ένταμ) - Μισό κι...

Κουνέλι κρασάτο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 80 λεπτά Υλικά - 1 μεγάλο κουνέλι - Αλεύρι (όσο πάρει) - 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο - 6-7 κουταλάκια σούπας κονιάκ ...

Φόρτωση άρθρων...