Κυριακή
03 Δεκεμβρίου 2023

Μπακαλιάρος γιαχνί

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό (περίπου) μπακαλιάρος παστός

- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια

- 2 σκελίδες σκόρδο

- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

- 1 φλιτζάνι τσαγιού πολτός ντομάτας

- 1 κουταλάκι πελτές

- Μισό φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

- 150 γραμμάρια μαύρη σταφίδα

- 100 γραμμάρια κουκουνάρι

- Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Από την προηγούμενη μέρα, μουσκεύετε τον μπακαλιάρο για 12 ώρες, αλλάζοντας του το νερό 2-3 φορές. Την επομένη, τον στραγγίζετε καλά, τον ξεπλένετε και πάλι και τον βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα, στη φωτιά, σκεπασμένο με κρύο νερό.

Όταν το νερό αρχίζει να βράζει, τον αποσύρετε από το μάτι και αφήνετε να χλιάνει. Τότε, αφαιρείτε την πέτσα και τα κόκαλα και τον χωρίζετε σε μεγάλα κομμάτια.

2. Κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα βράζετε με νερό. Έπειτα, τα στραγγίζετε, τα ξαναβάζετε στη κατσαρόλα και προσθέτετε το σκόρδο, το λάδι, τον πολτό και τον πελτέ ντομάτας και το κρασί.

Αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου και στη συνέχεια ρίχνετε μέσα το μπακαλιάρο, τη σταφίδα, το κουκουνάρι και λίγο πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το ψάρι να σιγοψηθεί μέσα στη σάλτσα για 15 με 20 λεπτά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μελιτζανοκεφτέδες

Για 20+ κομμάτια Ετοιμασία: 40 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 μελιτζάνες φλάσκες (μικρές) - 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) - 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμ...

Σαρδέλες γιαχνί

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 κιλό σαρδέλες - 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο - 4 σκελίδες σκόρδου - Μισό κιλό ώριμες ντομάτες (και λίγο...

Χουνκιάρ μπεγιεντί

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 120 λεπτά Υλικά - 1.200 γραμμάρια μοσχαράκι (χτένι από σπάλα) - ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο - 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα ...

Φόρτωση άρθρων...