Τετάρτη
29 Μαΐου 2024

Μπακαλιάρος γιαχνί

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό (περίπου) μπακαλιάρος παστός

- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια

- 2 σκελίδες σκόρδο

- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

- 1 φλιτζάνι τσαγιού πολτός ντομάτας

- 1 κουταλάκι πελτές

- Μισό φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

- 150 γραμμάρια μαύρη σταφίδα

- 100 γραμμάρια κουκουνάρι

- Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Από την προηγούμενη μέρα, μουσκεύετε τον μπακαλιάρο για δώδεκα ώρες, αλλάζοντας του το νερό 2-3 φορές. Την επομένη, τον στραγγίζετε καλά, τον ξεπλένετε και πάλι και τον βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα, στη φωτιά, σκεπασμένο με κρύο νερό.

Όταν το νερό αρχίζει να βράζει, τον αποσύρετε από το μάτι και αφήνετε να χλιάνει. Τότε, αφαιρείτε την πέτσα και τα κόκαλα και τον χωρίζετε σε μεγάλα κομμάτια.

2. Κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα βράζετε με νερό. Έπειτα, τα στραγγίζετε, τα ξαναβάζετε στη κατσαρόλα και προσθέτετε το σκόρδο, το λάδι, τον πολτό και τον πελτέ ντομάτας και το κρασί.

Αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου και στη συνέχεια ρίχνετε μέσα το μπακαλιάρο, τη σταφίδα, το κουκουνάρι και λίγο πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το ψάρι να σιγοψηθεί μέσα στη σάλτσα για 15 με 20 λεπτά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπακαλιάρος ογκρατέν

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 800-900 γραμμάρια φιλέτα μπακαλιάρου (ή και ανακατεμένα με γλώσσα, γαλέο κ.ά.) - 2 πράσα, κομμένα (το λ...

Γεμιστό μπούτι αρνιού

Για 8+ άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 120+ λεπτά Υλικά - 1 μπούτι αρνιού (χωρίς το κόκαλο) - 2 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια - 200 γραμμάρια κιμάς - Λίγο ...

Χοιρινά σουβλάκια σε BBQ

Για 8 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό χοιρινό κρέας σπάλα - Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη - Λεμόνια για το τέλος Εκτέλεση 1. Πλένουμε...

Φόρτωση άρθρων...