Τετάρτη
24 Δεκεμβρίου 2025

Μπανάνες φλαμπέ με ρούμι

Μαγειρική

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας:

Χρόνος μαγειρέματος: 15΄

Υλικά

4 μπανάνες

½ φλιτζάνι ρούμι λευκό

2 - 3 κουταλάκια σούπας ηλιέλαιο

6 κουταλάκια σούπας ζάχαρη καστανή

1 λάιμ, τον χυμό

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε κατά μήκος στα δύο. Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ηλιέλαιο και τις σοτάρετε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.

Ρίχνετε τη ζάχαρη και σβήνετε με το ρούμι. Ανακατεύετε με προσοχή και αφήνετε για δύο λεπτά να φύγει το αλκοόλ, φλαμπάρετε (ανάβετε το ρούμι) και ραντίζετε με χυμό λάιμ για να σβήσει. Σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντας με παγωτό βανίλια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Μελιτζάνες με φέτα και λουκάνικο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 6 φλάσκες μελιτζάνες - Χωριάτικα λουκάνικα - Φέτα σε κυβάκια - 2 τριμμένα ξερά κρεμμύδια - 2 σκε...

Γεμιστό μπούτι αρνιού

Για 8+ άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 120+ λεπτά Υλικά - 1 μπούτι αρνιού (χωρίς το κόκαλο) - 2 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια - 200 γραμμάρια κιμάς - Λίγο ...

Φόρτωση άρθρων...