Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Μπαρμπούνια σαβόρο με πετιμέζι

Μαγειρική

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό μπαρμπούνια ή γόπες (ή και πιο μικρά, σαρδέλες ή μαρίδες)

- 1 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 1 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

- 2 κουταλάκια σούπας ξίδι

- 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

- Μισό φλιτζάνι τσαγιού πετιμέζι

- 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι λευκό

- 4 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό

- 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα πλένουμε με άφθονο, τρεχούμενο νερό. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν, τα αλατίζουμε ελαφρά και τα αλευρώνουμε.

2. Τα τηγανίζουμε σε τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να αποκτήσουν τραγανή κρούστα. Έπειτα, τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να τραβήξουν το λάδι τους.

3. Για τη σάλτσα, ροδίζουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε αμέσως το αλεύρι, το νερό, λίγο λίγο το πετιμέζι, το ξίδι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε γρήγορα με ξύλινη κουτάλα για να μη σβολιάσει η σάλτσα. Αραδιάζουμε τα ψάρια σε βαθιά πιατέλα και τα περιχύνουμε με τη ζεστή σάλτσα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σουφικό

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 5 λεπτά Υλικά - 3 μεγάλα ψιλοκομμένα κρεμμύδια - 3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου - 2 μελιτζάνες φλάσκες σε ροδέλες ...

Χοιρινό κότσι στο πήλινο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 180 λεπτά Υλικά - 2 κότσια χοιρινά μέτρια - 6-7 μέτριες πατάτες - 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι - 1 κόκκινη πιπεριά - 5-...

Πίτα με κολοκυθάκια και τυριά

Για οκτώ κομμάτια Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας (ή σπιτική) - 4 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια - 250 γραμμάρια τυρί φέτα ...

Φόρτωση άρθρων...