Για 6 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 45 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς

- 2 τριμμένα ξερά κρεμμύδια

- 1 νεροπότηρο γάλα (φρέσκο)

- 2 αυγά

- 1 ψιλοκομμένο ματσάκι μαϊντανός

- 1 νεροπότηρο τριμμένη φρυγανιά

- 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί

- 1 κουταλάκια σούπας ρίγανη

- 2 κουταλάκια αλάτι

- 1 κουταλάκι πιπέρι

- 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο (και λίγο επιπλέον για το ταψί)

Εκτέλεση

1. Σε λεκανίτσα, αναμειγνύουμε και ανακατεύουμε καλά το γάλα, τα αυγά, το μαϊντανό, τη φρυγανιά, το κρασί και έπειτα τα υπόλοιπα υλικά. Θέλουμε μια σχετικά αφράτη ζύμη κιμά που να μην είναι όμως καθόλου αραιή. Οπότε, αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον φρυγανιά για να πετύχουμε την κατάλληλη υφή.

Πλάθουμε τη ζύμη σε μέτρια μπιφτέκια, λαδώνουμε σχολαστικά το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε και αφού προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, ψήνουμε για τρία τέταρτα της ώρας (ανάλογα και με το φούρνο).