Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Μπιφτέκια με κόκκινο κρασί

Για 6 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 45 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς

- 2 τριμμένα ξερά κρεμμύδια

- 1 νεροπότηρο γάλα (φρέσκο)

- 2 αυγά

- 1 ψιλοκομμένο ματσάκι μαϊντανός

- 1 νεροπότηρο τριμμένη φρυγανιά

- 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί

- 1 κουταλάκια σούπας ρίγανη

- 2 κουταλάκια αλάτι

- 1 κουταλάκι πιπέρι

- 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο (και λίγο επιπλέον για το ταψί)

Εκτέλεση

1. Σε λεκανίτσα, αναμειγνύουμε και ανακατεύουμε καλά το γάλα, τα αυγά, το μαϊντανό, τη φρυγανιά, το κρασί και έπειτα τα υπόλοιπα υλικά. Θέλουμε μια σχετικά αφράτη ζύμη κιμά που να μην είναι όμως καθόλου αραιή. Οπότε, αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον φρυγανιά για να πετύχουμε την κατάλληλη υφή.

Πλάθουμε τη ζύμη σε μέτρια μπιφτέκια, λαδώνουμε σχολαστικά το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε και αφού προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, ψήνουμε για τρία τέταρτα της ώρας (ανάλογα και με το φούρνο).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μοσχαράκι κοκκινιστό με γιαούρτι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 80 λεπτά Υλικά - 1.200 γραμμάρια μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια - 1 ποτήρι κόκκινο κρασί - 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο -...

Μπατζίνα

Για 20+ λεπτά κομμάτια Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια πράσινα κολοκυθάκια, τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη - 300 γραμμάρια τυρί φ...

Σαρδέλες γιαχνί

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 κιλό σαρδέλες - 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο - 4 σκελίδες σκόρδου - Μισό κιλό ώριμες ντομάτες (και λίγο...

Φόρτωση άρθρων...