Παρασκευή
26 Δεκεμβρίου 2025

Μπουρδέτο

Μαγειρική
Για 6 άτομα

Ετοιμασία: 10΄
Μαγείρεμα: 60+΄

Υλικά

- 1 με 1½ κιλό διάφορα ψάρια (σκορπιοί, πέρκες κλπ.) - 2-3 ξερά κρεμμύδια (χοντροκομμένα) - 1 κιλό ώριμες ντομάτες
1 κουτ. σούπας κόκκινο πιπέρι - Αρκετό ελαιόλαδο - Αλάτι

Εκτέλεση

1. Ετοιμάζουμε πρώτα τα ψάρια, ξύνοντας καλά τα λέπια, κόβοντας τα πτερύγια και αφαιρώντας τα εντόσθια. Έπειτα, τα αλατίζουμε καλά και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

2. Σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ώσπου να ροδίσουν και προσθέτουμε τις ντομάτες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες. Στη συνέχεια, αλατίζουμε, ρίχνουμε το πιπέρι και αφήνουμε να μαγειρευτεί και να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος, όταν φύγουν τα πολλά υγρά, απλώνουμε τα ψάρια, στρώνοντας τα στη σειρά και τα αφήνουμε να βράσουν για αρκετή ώρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπλανό σαρακατσάνικο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 1 κιλό διάφορα χόρτα (λάπατα, σέσκουλα, τσουκνίδες, μυρώνια, καυκαλήθρες, ραδίκια κ.ά.) (καθαρισμένα, πλυμέν...

Μύδια με σάλτσα μουστάρδας

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - ¾ κιλού μύδια φρέσκα ή κατεψυγμένα, με μισό κέλυφος - 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί - 1 ξερό κ...

Ζυμαρικά με καλαμάρια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 κιλό καλαμάρια (ολόκληρα) - 1 πακέτο ζυμαρικά (της αρεσκείας σας) - 4 ώριμες ντομάτες (ή 1 κουτί κον...

Φόρτωση άρθρων...