Παρασκευή
05 Δεκεμβρίου 2025

Μπριζόλες γεμιστές με τυριά και πιπεριές

Μαγειρική
Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 60+ λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Υλικά

- 4 χοιρινές μπριζόλες (σε καρέ)

- 2 πράσινες πιπεριές

- 4 κουταλάκια μουστάρδα

- 200 γραμμάρια διάφορα κίτρινα τυριά (τριμμένα)

- Αλάτι, πιπέρι

Για τη μαρινάδα

- 100 ml ελαιόλαδο

- Χυμός από 1 λεμόνι

- 2 κουταλάκια σούπας μουστάρδα

- Θυμάρι, ρίγανη, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ξεπλένουμε με άφθονο νερό τις μπριζόλες, τις στραγγίζουμε και έπειτα αλατοπιπερώνουμε όλες τους τις επιφάνειες. Με κοφτερό μαχαίρι, χαράζουμε προσεκτικά το στρογγυλό κομμάτι, στο κέντρο τους, εκεί που θα τοποθετήσουμε τη γέμιση.

2. Κόβουμε τις πιπεριές σε καρεδάκια και σε μπολάκι αναμειγνύουμε και ανακατεύουμε καλά τα τυριά. Στη συνέχεια, βάζουμε από ένα κουταλάκι μουστάρδας στην πειφάνεια κάθε μπριζόλας και τις γεμίζουμε με τα τριμμένα τυριά και τις πιπεριές, ώσπου να μας τελειώσουν τα υλικά. Έπειτα, σκεπάζουμε τη γέμιση με τις δύο πλευρές της κάθε μπριζόλας, χρησιμοποιώντας οδοντογλυφίδες ώστε να μη μας ανοίξουν.

3. Αδειάζουμε τα υλικά της μαρινάδας σε μπολ και βουτάμε τις γεμιστές μπριζόλες, αφήνοντας τες εκεί για μία περίπου ώρα. Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος, ανάβουμε τα κάρβουνα και σιγοψήνουμε τις μπριζόλες, 10 λεπτά τη κάθε πλευρά τους. Τέλος, τις σερβίρουμε ζεστές με τη συνοδεία από τηγανιτές πατάτες και ψητή φέτα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σπαγγέτι με ιταλική καρμπονάρα

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια ζυμαρικά σπαγγέτι - 1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός (ψιλοκομμένο) - 100-150 γραμμάρια ζαμπ...

Χοιρινή τηγανιά με γραβιέρα

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 5 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό χοιρινό μπούτι (σε μεγάλες μπουκιές) - 5 πιπεριές Φλωρίνης (σε λωρίδες) - 250 γραμμάρια γραβιέ...

Γιουβέτσι με μανιτάρια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 5 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο κριθαράκι (μέτριο) - 600 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες - 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) ...

Φόρτωση άρθρων...