Σαββάτο
06 Δεκεμβρίου 2025

Μπρουσκέτες με γαρίδες

Μαγειρική

Για 6 άτομα

Προετοιμασία: 20'

Μαγείρεμα: 5'

Υλικά

12 μέτριες γαρίδες, ξεφλουδισμένες, ωμές

30γρ. φρέσκο τζίντζερ κοπανισμένο στο γουδί

χυμό από 2 λάιμ

3 κουταλάκι σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

3 κουταλάκι σούπας ελαιόλαδο

6 φετούλες ψωμιού αλάτι

Εκτέλεση

Ανακατεύετε το κοπανισμένο τζίντζερ, το λάιμ και τον κόλιανδρο μαζί με λίγο αλάτι και αραιώνετε το μίγμα με δύο κουταλιές της σούπας νερό. Μαρινάρετε τις γαριδούλες για 6 ώρες μέσα στο μίγμα.

Φρυγανίζετε τις 6 φέτες ψωμιού σε τοστιέρα ή τηγάνι αντικολλητικό και τις αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.

Σε τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μαριναρισμένες γαρίδες. Τις σβήνετε με τη μαρινάδα και αφήνετε να πήξει η σάλτσα.

Βάζετε πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού δύο γαρίδες και περιχύνετε με λίγη από τη σάλτσα. Συνοδεύετε το μεζεδάκι σας με παγωμένο τσίπουρο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χταπόδι Γαλικίας

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 1 μεσαίο προς μεγάλο χταπόδι (περίπου 800 γραμμάρια) (φρέσκο ή κατεψυγμένο) - 500 γραμμάρια πατάτες ...

Σπαγγέτι με ιταλική καρμπονάρα

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια ζυμαρικά σπαγγέτι - 1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός (ψιλοκομμένο) - 100-150 γραμμάρια ζαμπ...

Συκωτάκια με σάλτσα ντομάτας

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά (χωρίς το μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 750 γραμμάρια μοσχαρίσιο συκώτι - 1 πακέτο κλασσικός χυμός ντομάτας (τύπου Pumma...

Φόρτωση άρθρων...