Παρασκευή
05 Δεκεμβρίου 2025

Μύδια σαγανάκι με φέτα και μουστάρδα

Μαγειρική
Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 5'
Χρόνος μαγειρέματος: 15'

Υλικά

500 γραμμάρια μύδια χωρίς το κέλυφος
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 πιπεριά κόκκινη, σε κυβάκια
1 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
3 κουταλάκια σούπας μουστάρδα
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι φέτα, σε χοντρά κομμάτια

Εκτέλεση

Μέσα σε βαθύ τηγάνι σοτάρετε το σκόρδο και την πιπεριά με το ελαιόλαδο και, όταν μαλακώσει, σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε τα μύδια. Μετά από 2 λεπτά προσθέτετε τη μουστάρδα και ανακατεύετε.

Όταν δέσει η σάλτσα της μουστάρδας ρίχνετε τη φέτα και το μαϊντανό εκτός φωτιάς. Προσοχή, όχι αλάτι. Σερβίρετε τα μύδια με ψημένες φέτες χωριάτικου ψωμιού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

Για 6-7 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 με 1+½ πακέτο κανελόνια (ανάλογα με το ταψί) - ¼ τριμμένο κίτρινο τυρί (γκούντα ή ένταμ) - Μισό κι...

Φασολάκια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 κιλό φασολάκια φρέσκα - 1 κρεμμύδι μεγάλο (ψιλοκομμένο) - 1 σκελίδα σκόρδο (σπασμένο) - 3 ντομάτε...

Γιουβέτσι με μανιτάρια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 5 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο κριθαράκι (μέτριο) - 600 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες - 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) ...

Φόρτωση άρθρων...