Πέμπτη
25 Δεκεμβρίου 2025

Μύδια σαγανάκι με φέτα και μουστάρδα

Μαγειρική
Για 4 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας: 5'

Χρόνος μαγειρέματος: 15'

Υλικά

500 γραμμάρια μύδια χωρίς το κέλυφος
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 πιπεριά κόκκινη, σε κυβάκια
1 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
3 κουταλάκια σούπας μουστάρδα
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι φέτα, σε χοντρά κομμάτια


Εκτέλεση

Μέσα σε βαθύ τηγάνι σοτάρετε το σκόρδο και την πιπεριά με το ελαιόλαδο και, όταν μαλακώσει, σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε τα μύδια. Μετά από 2 λεπτά προσθέτετε τη μουστάρδα και ανακατεύετε.

Όταν δέσει η σάλτσα της μουστάρδας ρίχνετε τη φέτα και το μαϊντανό εκτός φωτιάς. Προσοχή, όχι αλάτι. Σερβίρετε τα μύδια με ψημένες φέτες χωριάτικου ψωμιού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαριδοκροκέτες

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 700 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες (φρέσκες ή κατεψυγμένες) - 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι - 2 κουταλάκια σο...

Πουτανέσκα με μπακαλιάρο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο σπαγγέτι (ή Νο5 ή άλλα ζυμαρικά) - 400 γραμμάρια φιλέτο μπακαλιάρου (χωρίς κόκαλα) - 200 γραμ...

Μύδια με σάλτσα μουστάρδας

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - ¾ κιλού μύδια φρέσκα ή κατεψυγμένα, με μισό κέλυφος - 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί - 1 ξερό κ...

Φόρτωση άρθρων...