Τρίτη
18 Μαρτίου 2025

Μυδοπίλαφο πολίτικο

Για 4-5 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 25 λεπτά

Υλικά

- 500 γραμμάρια μύδια με τα κελύφη, πλυμένα και καθαρισμένα

- 100 ml. λευκό ξηρό κρασί

- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ

- 4-5 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- 2-3 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε φετάκια

- 2 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι

- 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

- 2 κουταλάκια σούπας μαύρη σταφίδα

- 2 κουταλιές κουκουνάρι

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε βαθύ τηγάνι με καπάκι, βάζουμε τα μύδια με το κρασί, σε μέτρια φωτιά και τα σκεπάζουμε. Μόλις πάρουν βράση τα μύδια (αχνιστούν) πρέπει να ανοίξουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι και πετάμε όσα μύδια έμεινα με τα κελύφη κλειστά.

2. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ντοματάκια, το λάδι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τη σταφίδα, τα κουκουνάρια, λίγο αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε να σιγοβράσουν για 15 περίπου λεπτά. Έπειτα, αφαιρούμε το καπάκι, ρίχνουμε μέσα τα μύδια, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για ακόμη 10 λεπτά.

Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος και μελώσει η σάλτσα αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Στο μεταξύ, έχουμε βράσει σε άφθονο νερό το ρύζι, το έχουμε στραγγίξει και το έχουμε βάλει σε βαθιά πιατέλα. Περιχύνουμε με το περιεχόμενο του τηγανιού, πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το πιπέρι και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μύδια με σάλτσα μουστάρδας

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - ¾ κιλού μύδια φρέσκα ή κατεψυγμένα, με μισό κέλυφος - 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί - 1 ξερό κ...

Ταχινόπιτα

Για 10 κομμάτια Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι - 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι - Μισό φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό - Μι...

Μπλανό σαρακατσάνικο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 1 κιλό διάφορα χόρτα (λάπατα, σέσκουλα, τσουκνίδες, μυρώνια, καυκαλήθρες, ραδίκια κ.ά.) (καθαρισμένα, πλυμέν...

Φόρτωση άρθρων...