Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Ντολμαδάκια με πλιγούρι

Μαγειρική

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- ¼ κιλού αμπελόφυλλα

- 1 κούπα πλιγούρι

- 2 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)

- Μισό ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

- 2 κουταλιές πελτές ντομάτας

- 6 κουταλιές ελαιόλαδο

- Μισή κούπα βραστό νερό

- Δυόσμος (ψιλοκομμένος), πάπρικα

- Αλάτι, πιπέρι

- Γιαούρτι στραγγιστό

- Σκόρδο (πολτοποιημένο)

- Αλάτι

Εκτέλεση

1. Βράζετε νερό σε κατσαρόλα και ζεματάτε τα αμπελόφυλλα, λίγα -λίγα. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά. Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια (αφού πρώτα τα ψιλοκόψετε) σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο.

Κατόπιν, προσθέτετε το πλιγούρι και τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύετε. Μετά, θα ρίξετε το νερό, ζεστό για να μη χαλάσει ο βρασμός, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και θα ανακατέψετε καλά καθώς μαγειρεύονται.

Όταν πλέον εξατμιστούν τα πολλά υγρά αποσύρετε την κατσαρόλα και αφήνετε τη γέμιση στην άκρη.

2. Παίρνετε 2-3 αμπελόφυλλα και τα βάζετε στον πάτο της κατσαρόλας. Γεμίζετε με τον γνωστό τρόπο ένα-ένα τα αμπελόφυλλα με μικρές ποσότητες γέμισης, τα τυλίγετε και τα βάζετε στην κατσαρόλα δίπλα-δίπλα.

Τέλος, τα σκεπάζετε με ένα πιάτο, προσθέτετε μία κούπα βραστό νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί. Όσο ετοιμάζεται, σε μπολ ανακατεύετε το στραγγιστό γιαούρτι με πολτοποιημένο σκόρδο και λίγο αλάτι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συκωτάκια με σάλτσα ντομάτας

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά (χωρίς το μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 750 γραμμάρια μοσχαρίσιο συκώτι - 1 πακέτο κλασσικός χυμός ντομάτας (τύπου Pumma...

Σπανακόπιτα σουφλέ

Για 16 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο σφολιάτας - 1 πακετάκι κρέμα γάλακτος - 1 κιλό σπανάκι - 6 φρέσκα κρεμμυδάκια - 1 μα...

Κασερόπιτα

Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια κασέρι πικάντικο (π.χ. Μυτιλήνης) (σε φέτες) - 250 γραβιέρα γραβιέρα Νάξου (ή Κρήτης) (τριμμένη) - 1 πα...

Φόρτωση άρθρων...