Σαββάτο
20 Δεκεμβρίου 2025

Ντοματοφτέδες Σαντορίνης

Για 20 κομμάτια

Ετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 6-7 ντομάτες ώριμες

- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

- 1-2 αυγά χτυπημένα

- 200 γραμμάρια τυρί φέτα λιωμένη

- 2 κουταλάκια σούπας φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος ή 1 κουταλάκι γλυκού ξερός

- 1 φλιτζάνι αλεύρι (περίπου 10-12 κουταλιές)

- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ

- 2 κουταλάκια σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

- 2 κουταλάκια σούπας άνηθος ψιλοκομμένος

- Λάδι για το τηγάνισμα (καλύτερα καλαμποκέλαιο)

- Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις ξεσποριάζουμε και τις στύβουμε για να μην έχουν πολλά υγρά. Μετά τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια (όχι στο μπλέντερ).

Ρίχνουμε σε μπολ το κρεμμύδι, το αλεύρι, τις ντομάτες, το αυγό, το τυρί φέτα, λιωμένο με ένα πιρούνι, το δυόσμο, το μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε το μείγμα, το οποίο πρέπει να γίνει αφράτο. Έπειτα, το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

2. Βάζουμε στο τηγάνι αρκετό λάδι να κάψει. Παίρνουμε με κουτάλι ποσότητες μείγματος και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν οι ντοματοκεφτέδες και από τις δύο πλευρές. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξουν και τους σερβίρουμε με σαλάτα ή με τζατζίκι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοτομπιφτέκια με μάραθο και δυόσμο

Για 8 κομμάτια Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 700 γραμμάρια κιμάς κοτόπουλου (μισός από μπούτι, μισός από στήθος) - 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο...

Τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι

Για ταψί 38Χ28 εκατοστά Ετοιμασία: 20 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια φύλλο κανταΐφι - 300 γραμμάρια φέτα (τριμμένη) - 300 ...

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Φόρτωση άρθρων...