Παρασκευή
26 Δεκεμβρίου 2025

Ομελέτα με αγκινάρες και πατάτες τηγανητές

Μαγειρική

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 10΄

Χρόνος μαγειρέματος: 50΄

Υλικά

4 αγκινάρες,

4 πατάτες κανονικού μεγέθους,

3 αυγά,

ελαιόλαδο για τηγάνισμα,

αλάτι, πιπέρι,

200 γραμμάρια αλεύρι.

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις αγκινάρες. Τις ζεματάμε σε βραστό νερό με λεμόνι για 3΄. Αποσύρουμε και τις στραγγίζουμε χωρίς να τις σπάσουμε.

Σε ένα ταψί αναμειγνύουμε το αλεύρι, πιπέρι και αλάτι.

Βάζουμε τις αγκινάρες μέσα στο μείγμα του αλευριού και φροντίζουμε να τις καλύψει καλά.

Αμέσως μετά καθαρίζουμε και τις πατάτες, και τις ρίχνουμε σε μεγάλο τηγάνι μαζί με τις αγκινάρες, που τις έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι. Τηγανίζουμε πατάτες και αγκινάρες μαζί.

Μετά χτυπάμε τα αυγά για να γίνουν ομελέτα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Μόλις η ομελέτα μας ροδίσει και από τις δύο πλευρές, είναι έτοιμη. Σερβίρεται ζεστή με φρεσκοτριμένο πιπέρι

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ταχινόπιτα

Για 10 κομμάτια Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι - 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι - Μισό φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό - Μι...

Μελιτζάνες με φέτα και λουκάνικο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 6 φλάσκες μελιτζάνες - Χωριάτικα λουκάνικα - Φέτα σε κυβάκια - 2 τριμμένα ξερά κρεμμύδια - 2 σκε...

Μπλανό σαρακατσάνικο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 1 κιλό διάφορα χόρτα (λάπατα, σέσκουλα, τσουκνίδες, μυρώνια, καυκαλήθρες, ραδίκια κ.ά.) (καθαρισμένα, πλυμέν...

Φόρτωση άρθρων...