Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Παγωτό φιστίκι

Μαγειρική

Για 5-6 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 25 λεπτά

Υλικά

- Μισό λίτρο φρέσκο γάλα

- Μισό λίτρο κρέμα γάλακτος

- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

- 3 αυγά

- 3 κουταλάκια σούπας κορν φλάουρ

- 1 φλιτζάνι τσαγιού νωπά φιστίκια Αιγίνης (η ψίχα)

- Πράσινες σταγόνες ζαχαροπλαστικής - Φιστίκια Αιγίνης (ψίχα) για πασπάλισμα

Εκτέλεση

1. Αφαιρούμε τα φλούδια από τα φιστίκια και τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε κατσαρόλα, βάζουμε τα 450 ml από το γάλα με την κρέμα γάλακτος και βράζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά (δεν αφήνουμε να ξεκινήσει ο βρασμός).

Παράλληλα, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν, ενώ ρίχνουμε και το κορν φλάουρ που το έχουμε αραιώσει στα 50 ml γάλα που κρατήσαμε.

Έπειτα, προσθέτουμε το μείγμα των αυγών στο ζεστό μείγμα της κατσαρόλας, ρίχνουμε τη σκόνη από τα φιστίκια και ανακατεύουμε πάνω σε μάτι με χαμηλή φωτιά έως ότου πήξει ελαφρά η κρέμα (να στέκεται άνετα στη λαβή του κουταλιού).

Στο σημείο αυτό μπορούμε να προσθέσουμε και μερικές πράσινες σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής για να δώσουμε φιστικί χρώμα στο παγωτό μας.

Αφήνουμε το μείγμα να αποκτήσει θερμοκρασία περιβάλλοντος, το αδειάζουμε στη συνέχεια σε μεταλλική φόρμα παγωτού και τη βάζουμε στη κατάψυξη για μία ώρα περίπου. Όταν το παγωτό πήξει, το χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψει και το ξαναβάζουμε στην ψύξη.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για ακόμα μία ή δύο φορές πριν αφήσουμε το παγωτό να παγώσει καλά. Πριν σερβίρουμε, το αφήνουμε για 5 λεπτά έξω να μαλακώσει ελαφρά (όχι όμως περισσότερο γιατί περιέχει αυγά).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μανιταρόσουπα με κρασί

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 6 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών (ή κοτόπουλου) - 1 φλιτζάνι αποξηραμένα μανιτάρια - 1 φλιτζανάκι ελαιόλα...

Φόρτωση άρθρων...