Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Παγωτό μπανόφι

Μαγειρική

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 140 λεπτά

Υλικά

- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (καραμελωμένο)

- 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες

- 1 κουτί παγωμένη φυτική σαντιγί (500 ml)

- 3-4 κουταλάκια σούπας γάλα

- Λίγο ξύσμα λεμονιού

- 5-6 μπισκότα τύπου Πτι-μπερ (σε κομματάκια) - Ξηροί καρποί τριμμένοι (για το σερβίρισμα)

- Σιρόπι καραμέλας (για το σερβίρισμα)

- Βάφλες (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

1. Καραμελώνουμε το ζαχαρούχο γάλα: Βγάζουμε το χαρτί της συσκευασίας, βάζουμε τη κονσέρβα σε κατσαρόλα με νερό που να την καλύπτει και τη βράζουμε για 2 ώρες, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αν χαμηλώνει η στάθμη του νερού, θα πρέπει να συμπληρώνουμε. Αφήνουμε κατόπιν την κονσέρβα να κρυώσει μέσα στο νερό που έβρασε και δεν την ανοίγουμε για κανέναν λόγο όσο είναι ζεστή γιατί μπορεί να εκραγεί.

2. Χτυπάμε με μίξερ στη μεγάλη ταχύτητα την παγωμένη φυτική σαντιγί μέχρι να γίνει αρκετά σφιχτή. Λιώνουμε τις μπανάνες με το πιρούνι σε άλλο μπολ, προσθέτουμε την καραμέλα, το γάλα και χτυπάμε καλά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, προσθέτοντας τα

Πτι-μπερ, το ξύσμα λεμονιού και βάζουμε το παγωτό σε πλαστικό δοχείο με καπάκι. Τοποθετούμε το παγωτό στην κατάψυξη για μερικές ώρες και είναι έτοιμο. Το σερβίρουμε με βάφλες και επιπλέον καραμελωμένο ζαχαρούχο ή σιρόπι καραμέλας και τριμμένους ξηρούς καρπούς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αρνάκι κλέφτικο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 90 λεπτά Υλικά - 2 μεγάλα κομμάτια κρέας από αρνί ή κατσίκι - 5 κυβάκια τυρί κεφαλογραβιέρα (ή άλλο πικάντικο, σκληρό τυρί...

Πατατόσουπα βελουτέ

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 700 γραμμάρια πατάτες (σε μεγάλους κύβους) - 2 πράσα (σε ροδέλες) - 3 μικρά καρότα (σε φετούλες) - ...

Μελιτζάνες σισιλιάνα

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες - 300 γραμμάρια φέτα - 150 γραμμάρια κασέρι - 2 μεγάλες ντομάτες φρέ...

Φόρτωση άρθρων...