Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Παγωτό τσίζκεϊκ με κεράσια

Μαγειρική

Για 12+ άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά (χωρίς το ψυγείο)

Υλικά

- 500 γραμμάρια σαντιγί φυτική (καλά χτυπημένη)

- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

- 1 κουτί τυρί κρέμα (200 γραμμάρια)

- 1 βανίλια

- 2/3 φλιτζανιού σπασμένα μπισκότα

- ¼ φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο (προαιρετικά)

- 1+½ φλιτζάνι κεράσια (σάλτσα κεράσι ή γλυκό του κουταλιού βύσσινο)

- 1 κουταλάκια σούπας χυμός λεμονιού (για τα φρέσκα κεράσια μόνο)

Εκτέλεση

Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα κόβουμε σε κομματάκια. Τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε στην άκρη (αν χρησιμοποιήσουμε τη σάλτσα κεράσι δεν χρειαζόμαστε το χυμό λεμονιού). Χτυπάμε το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο γάλα.

Όταν τα υλικά ενωθούν, ανακατεύουμε απαλά το μείγμα του τυριού με τη σαντιγί και βάζουμε το παγωτό σε σκεύος με καπάκι. Έπειτα, αναμειγνύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και τα βυθίζουμε απαλά στο παγωτό.

Προσθέτουμε τα κεράσια ή τη σάλτσα κεράσι, πάλι με την ίδια διαδικασία, βυθίζοντάς τα απαλά. Κλείνουμε το καπάκι και τοποθετούμε το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει καλά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

Για 6-7 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 με 1+½ πακέτο κανελόνια (ανάλογα με το ταψί) - ¼ τριμμένο κίτρινο τυρί (γκούντα ή ένταμ) - Μισό κι...

Χοιρινή τηγανιά με γραβιέρα

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 5 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό χοιρινό μπούτι (σε μεγάλες μπουκιές) - 5 πιπεριές Φλωρίνης (σε λωρίδες) - 250 γραμμάρια γραβιέ...

Αγκινάρες παπουτσάκια

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 5 καρδιές αγκινάρας (καθαρισμένες, στα δύο) - Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος - 1 μεγάλο ψιλοκομμένο ξερ...

Φόρτωση άρθρων...