Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Πανσέτες με μέλι και βαλσάμικο

Μαγειρική

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 60΄ (μαρινάδα)

Μαγείρεμα: 50΄

Υλικά

- 8 χοιρινές πανσέτες (λεπτοκομμένες)

- 1 ξερό κρεμμύδι σε φετούλες - 3 με 4 σκελίδες σκόρδο

- ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί

- 7 με 8 λιαστές ντομάτες (ψιλοκομμένες)

- 6 κουτ. σούπας ξίδι βαλσάμικο

- 1½ κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη

- 1½ κουτ. σούπας μέλι

- 1½ φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο - 1 δαφνόφυλλο

- Αλάτι, πιπέρι, λίγο θυμάρι

Εκτέλεση

1. Μαρινάρουμε πρώτα τις πανσέτες. Τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος, τις πασπαλίζουμε με θυμάρι, πιπέρι και από τις δύο μεριές. Έπειτα, τις περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα κρασιού, τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και τοποθετούμε πάνω τους το σκόρδο αφού το έχουμε κόψει σε χοντρά κομμάτια, το δαφνόλλο και το κρεμμύδη σε φετούλες. Σκεπάζουμε κατόπιν με μια πλαστική μεμβράνη το πυρίμαχο σκεύος και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Όσο περισσότερο το αφήσουμε τόσο καλύτερα θα είναι για να πάρουν γεύση οι πανσέτες μας.

2. Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος, στραγγίζουμε τις πανσέτες από τη μαρινάδα τους, την οποία την κρατάμε στην άκρη σε μπολ. Έπειτα, σε ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και τηγανίζουμε τις πανσέτες μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δυο τους πλευρές.

Προσθέτουμε στη κατσαρόλα τη μαρινάδα μαζί με το υπόλοιπο κρασί και το ξίδι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Στο τέλος, ρίχνουμε ρίχνουμε το μέλι και την μαύρη ζάχαρη, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

Για 6-7 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 με 1+½ πακέτο κανελόνια (ανάλογα με το ταψί) - ¼ τριμμένο κίτρινο τυρί (γκούντα ή ένταμ) - Μισό κι...

Τάρτα με σπανάκι, μπέικον και ανθότυρο

Για 12 άτομα Ετοιμασία: 50 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 325 γραμμάρια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) - 175 γραμμάρια βούτυρο (σε μικρά κομμάτια) ...

Κασερόπιτα

Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια κασέρι πικάντικο (π.χ. Μυτιλήνης) (σε φέτες) - 250 γραβιέρα γραβιέρα Νάξου (ή Κρήτης) (τριμμένη) - 1 πα...

Φόρτωση άρθρων...