Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Παστουρμαδόπιτα

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 1 φύλλο σφολιάτας

- Λίγο Βιτάμ (για το άλειμμα του ταψιού)

- 15 φέτες παστουρμάς

- 10 φέτες τυρί κασέρι

- 1 ντομάτα (σε ροδέλες)

- 1 κρόκος αυγού (για το άλειμμα)

- Σουσάμι (για πασπάλισμα)

Εκτέλεση

1. Αλείφετε με βούτυρο τις επιφάνειες ενός τετράγωνου ταψιού και απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας, προσαρμόζοντας το καλά στον πάτο του σκεύους και αφήνοντας το να προεξέχει στα πλαϊνά. Έπειτα, βάζετε τις φέτες του παστουρμά στη σειρά, ώστε να καλύψετε τη σφολιάτα, κατόπιν τις ροδέλες ντομάτας και τέλος το τυρί.

Σκεπάζετε με το άλλο φύλλο της σφολιάτας και ενώνετε καλά τα πλαϊνά των δύο φύλλων για να μην χυθεί η γέμιση. Αλείφετε την πίτα με κρόκο αυγού και αν θέλετε πασπαλίζετε με σουσάμι. Ψήνετε την παστουρμαδόπιτα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τούρτα ζυμαρικών με κιμά

Για 6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 500-600 γραμμάρια ζυμαρικά ριγκατόνι ή πένες - Μισό κιλό μοσχαρίσιος κιμάς - 3-4 ντομάτες (ή 250 γραμμ...

Πίτα με κολοκυθάκια και τυριά

Για οκτώ κομμάτια Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας (ή σπιτική) - 4 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια - 250 γραμμάρια τυρί φέτα ...

Χοιρινό κότσι στο πήλινο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 180 λεπτά Υλικά - 2 κότσια χοιρινά μέτρια - 6-7 μέτριες πατάτες - 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι - 1 κόκκινη πιπεριά - 5-...

Φόρτωση άρθρων...