Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Πασχαλινά αυγά

Μαγειρική
Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Υλικά

- Καλά βρασμένα αυγά (σφιχτά)

- Κόλες γκοφρέ σε διάφορα χρώματα (κομμένες σε λωρίδες)

- Ξίδι

- Λάδι (για το γυάλισμα των αυγών)

Εκτέλεση

1. Βράζουμε πρώτα τα αυγά. Τα βάζουμε σε κατσαρολάκι, όταν βρίσκονται ήδη σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε κρύο νερό, που θα τα σκεπάσει εντελώς και αρχικά τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίζει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αρχίζουμε να μετράμε το χρόνο, δίνοντας 10 λεπτά για αυγά που τα θέλουμε σφιχτά.

Μόλις τα αποσύρουμε από τη φωτιά, τα μεταφέρουμε αμέσως σε μπολ με κρύο νερό για να διακοπεί ο βρασμός τους και να παραμείνουν στο επιθυμητό σημείο.

Για τα σφιχτά υπάρχει ένας ακόμα λόγος αφού έτσι δεν μυρίζουν άσχημα και δεν σχηματίζουν εκείνα τα αντιαισθητικά πράσινα δαχτυλίδια γύρω από τον κρόκο.

2. Κόβουμε το γκοφρέ χαρτί από διάφορα χρώματα σε λωρίδες (κόκκινες, μπλε, κίτρινες, πορτοκαλί κλπ.).

Έπειτα, βάζουμε στη χούφτα του χεριού μας διάφορες από αυτές τις λωρίδες, τυλίγουμε καλά το αυγό, το βάζουμε σε μπολάκι, το περιχύνουμε με μπόλικο ξίδι και το αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά ώστε να ξεβάψουν τα χαρτάκια και να πάρει χρώμα το αυγό. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα αυγά και όταν συμπληρωθεί ο χρόνος, τα ξετυλίγουμε και τα γυαλίζουμε ένα-ένα με βαμβακερή φανέλα ή πανί καλά βουτηγμένο στο λάδι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σπανακόπιτα σουφλέ

Για 16 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο σφολιάτας - 1 πακετάκι κρέμα γάλακτος - 1 κιλό σπανάκι - 6 φρέσκα κρεμμυδάκια - 1 μα...

Αγκινάρες παπουτσάκια

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 5 καρδιές αγκινάρας (καθαρισμένες, στα δύο) - Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος - 1 μεγάλο ψιλοκομμένο ξερ...

Φόρτωση άρθρων...