Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Πεϊνιρλί

Για 2-3 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά (+αναμονή για το φούσκωμα)

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 350 γραμμάρια αλεύρι

- 1 κουταλάκι αλάτι

- 1 κουταλάκι ζάχαρη

- 200 ml γάλα (χλιαρό)

- 1 φακελάκι μαγιά

- 40 ml ηλιέλαιο

Για τη γέμιση

- Τυρί

- 100 ml γάλα

- 1 κουταλάκι σούπας αλεύρι

- Αυγά

Εκτέλεση

1. Σε λεκανίτσα, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε. Έπειτα, ξεκινάμε να ρίχνουμε σιγά-σιγά το χλιαρό γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και έως ότου έχουμε μια ζύμη ούτε σκληρή αλλά ούτε και να κολλάει στα χέρια.

Στο τέλος, ενώ συνεχίζουμε το ζύμωμα, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, σιγά-σιγά, φροντίζοντας η ζύμη να το απορροφήσει όλο. Κατόπιν, τη σκεπάζουμε με πετσετούλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 30 με 40 λεπτά. Μετά, τη ξαναζυμώνουμε και την αφήνουμε για άλλα 15 με 20 λεπτά.

2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση σε μπολάκι, χρησιμοποιώντας σαν βασικό υλικό τριμμένο τυρί, οποιουδήποτε τύπου μας αρέσει (κίτρινο, φέτα, ανθότυρο κλπ.). Δεν ξεχνάμε στη γέμιση να προσθέσουμε το γάλα και λίγο αλεύρι ώστε να γίνει μαλακιά και αφράτη. Όταν φουσκώσει η ζύμη, παίρνουμε κομμάτια στο μέγεθος μεγαλύτερου από ένα καρύδι και τα ανοίγουμε σε σχήμα βαρκούλας, δηλαδή οβάλ σαν το αυγό.

Γυρίζουμε έπειτα τα πλαϊνά και κλείνουμε καλά στις άκρες όπως σας δείχνω στις φωτογραφίες. Απλώνουμε τη γέμιση, τοποθετούμε τα πεϊνιρλί σε βουτυρωμένο ταψί ή σε ντυμένο με λαδόκολλα σκεύος και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, πάντα σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.

Όταν ετοιμαστούν, τα βγάζουμε από το φούρνο, σπάμε προσεκτικά στο κέντρο τους από ένα αυγό, ξαναβάζουμε τα πεϊνιρλί στο φούρνο και τα αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Αφού ψηθούν, όπως είναι ζεστά, με πινέλο, περνάμε τις ζύμες τους με λιωμένο φρέσκο βούτυρο και τα σερβίρουμε ζεστά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαριδοκροκέτες

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 700 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες (φρέσκες ή κατεψυγμένες) - 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι - 2 κουταλάκια σο...

Πικάντικες τυροφλογέρες

Για 16+ κομμάτια Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 4 φύλλα για χωριάτικες πίτες, σε τετράγωνα κομμάτια 10x10 εκατοστά - 150 γραμμάρια λιαστές ντομάτες ...

Μελιτζάνες σισιλιάνα

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες - 300 γραμμάρια φέτα - 150 γραμμάρια κασέρι - 2 μεγάλες ντομάτες φρέ...

Φόρτωση άρθρων...