Δευτέρα
22 Δεκεμβρίου 2025

Πικάντικες γαρίδες με τουρσί

Μαγειρική
Για τέσσερα άτομα

Προετοιμασία: 10'

Μαγείρεμα:10'

Υλικά

½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά

24 γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

½ φλιτζάνι ούζο

200γρ. τουρσιά ανάμικτα (καρότα, πιπερίτσες καυτερές, πιπεριές κόκκινες)
μαϊντανό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Πασπαλίζετε με την πάπρικα και ανακατεύετε για 1 λεπτό μέχρι να βγάλει το άρωμά της.

Βάζετε τις γαρίδες σε μονή στρώση και σοτάρετε για 2-3 λεπτά, γυρίζοντας μια-δυο φορές μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτετε το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό επιπλέον. Σβήνετε με το ούζο και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.

Μεταφέρετε τις γαρίδες σε μπολ και προσθέτετε τα τουρσάκια και τον μαϊντανό. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο του τηγανιού και σερβίρετε αμέσως.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γαριδοκροκέτες

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 700 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες (φρέσκες ή κατεψυγμένες) - 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι - 2 κουταλάκια σο...

Τυρόπιτα Ευρυτανίας

Για ταψί 38 εκατoστών Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 300-350 γραμμάρια αλεύρι για πίτες - Μισό κουταλάκι αλάτι - Μισό κουταλάκι ζ...

Πουτανέσκα με μπακαλιάρο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο σπαγγέτι (ή Νο5 ή άλλα ζυμαρικά) - 400 γραμμάρια φιλέτο μπακαλιάρου (χωρίς κόκαλα) - 200 γραμ...

Φόρτωση άρθρων...