Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Πίτσα με μελιτζάνα και μοτσαρέλα

Μαγειρική

Για 8 κομμάτια

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

Για τη ζύμη

- 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

- 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα

- 1 κουτάλι σούπας βούτυρο

- 1 κουταλάκι αλάτι

- 1 κουταλάκι ξίδι

- 1 πρέζα ζάχαρη

Για τη γέμιση

- 2-3 μελιτζάνες τσακώνικες, σε ροδέλες

- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

- 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

- 3 μέτριες φρέσκιες ντομάτες

- 1 πιπεριά, σε λωρίδες

- 2 κουταλιές κέτσαπ

- 1 κουταλάκι ρίγανη

- 300 γραμμάρια τριμμένο γκούντα και μοτσαρέλα

Εκτέλεση

1. Κόβετε τις μελιτζάνες σε ροδέλες (ή όπως αλλιώς) και τις βάζετε σε νερό με αλάτι να ξεπικρίσουν, αλλάζοντας 2-3 φορές το νερό. Στη συνέχεια, αφού τις πλύνετε και τις σκουπίσετε σε απορροφητικό χαρτί, τις απλώνετε σε λαδωμένο ταψί και τις ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν.

2. Σε μεγάλο μπολ, αναμειγνύετε όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το αλεύρι και ανακατεύετε. Προσθέτετε έπειτα τμηματικά το αλεύρι, ενώ συνεχίζετε το ανακάτεμα με το χέρι και βάζετε τόσο όσο απαιτείται για να πάρετε μια ζύμη εύπλαστη και απαλή (μπορεί να χρειαστεί και λίγο περισσότερο από 250 γραμμάρια).

Σε μεγάλο, ρηχό ταψάκι, που ήδη έχετε λαδώσει, απλώνετε τη ζύμη με τα δάχτυλα μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε για λίγο τη ζύμη στην άκρη.

3. Σε κατσαρόλα και σε ελαιόλαδο, σοτάρετε το σκόρδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, και την πιπεριά, σε λωρίδες. Προσθέτετε έπειτα τις ντομάτες, περασμένες από το μούλτι, τη ρίγανη, την κέτσαπ, λίγο αλάτι και σιγομαγειρεύετε έως ότου δέσει η σάλτσα. Τότε, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.

4. Στρώνετε τη σάλτσα ντομάτας στη ζύμη της πίτσας και την απλώνετε καλά. Αραδιάζετε κατόπιν τις ψημένες μελιτζάνες και πασπαλίζετε με τα τριμμένα τυριά. Ρίχνετε ακόμα λίγη ρίγανη και ψήνετε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί η ζύμη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 5-6 μελιτζάνες φλάσκες - 3-4 κουταλάκια σούπας παρθένο ελαιόλαδο - 2 σκελίδες σκόρδο (στο γουδί ή στον...

Λούλα κεμπάπ

Για 7-8 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20+ λεπτά Υλικά - 1 κιλό αρνίσιος κιμάς από το ψυγείο - 600 γραμμάρια χοιρινός κιμάς από το ψυγείο - 1 καυτερή πιπερι...

Μπαρμπούνια σαβόρο με πετιμέζι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μπαρμπούνια ή γόπες (ή και πιο μικρά, σαρδέλες ή μαρίδες) - 1 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τι...

Φόρτωση άρθρων...