Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Πίτσα με σπανάκι και φέτα

Για 2 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

Για τη ζύμη

- 500 γραμμάρια αλεύρι (αλεύρι σταρένιο για ψωμί)

- 350 ml χλιαρό νερό

- 1 φακελάκι (8 γραμμάρια) ξερή μαγιά

- 1 πρέζα ζάχαρη

- 4 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- 1+½ κουταλάκι αλάτι

Για την επικάλυψη

- 300 γραμμάρια (περίπου) ζύμη για πίτσα

- 200 γραμμάρια φρεσκοπλυμένο σπανάκι

- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)

- 1 φλιτζανάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)

- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

- 150 γραμμάρια φέτα

- 150 γραμμάρια χοντροτριμμένο κασέρι

- Λίγο λάδι (για το ταψί)

- Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

1. Σε μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε για να διαλυθεί η μαγιά και αφήνουμε 5-10 λεπτά να αφρίσει η επιφάνεια του μείγματος, κάτι που σημαίνει ότι ενεργοποιήθηκε η μαγιά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας με κουτάλι. Όταν η ζύμη αρχίσει να μαζεύει με την προσθήκη του αλευριού, την κάνουμε μπάλα με το χέρι. Την αδειάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για 5-10 λεπτά με δυνατές κινήσεις και με τις άκρες των δαχτύλων.

Η ζύμη πρέπει να είναι στο τέλος απαλή, ελαστική και εύπλαστη. Έπειτα, λαδώνουμε ελαφρά ένα βαθύ μπολ, βάζουμε τη ζύμη, σκεπάζετε με νωπή πετσέτα ή μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου μία ώρα, σε ζεστό μέρος.

Αφού φουσκώσει, τη χωρίζουμε σε 2 κομμάτια και κρατάμε το ένα για να το χρησιμοποιήσουμε άμεσα. Το άλλο, το βάζουμε σε σακουλάκι κι αν δεν τη χρησιμοποιήσουμε άμεσα, την καταψύχουμε.

2. Σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το φρεσκοπλυμένο σπανάκι, αφού το ψιλοκόψουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι. Προσθέτουμε μέσα τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Αλατίζουμε τα υλικά και με το χέρι αρχίζουμε να τα πιέζουμε μέχρι να μαραθούν.

Όταν έρθουν και γίνουν όλα μια μάζα που φαίνεται σαν βρεγμένη, τότε ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το σπανάκι να περιμένει.

3. Σε στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 25-30 εκατοστά, καλά λαδωμένο με ελαιόλαδο, βάζουμε τη ζύμη και την πιέζουμε με το χέρι για να καλύψει όλη την επιφάνεια. Απλώνουμε από πάνω το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια και έπειτα σκορπίζουμε τη φέτα πάνω στο σπανάκι.

Ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα. Ανοίγουμε το φούρνο, σκορπίζουμε από πάνω το χοντροτριμμένο κασέρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 5-10 λεπτά και μέχρι το κασέρι να λιώσει και να ροδοκοκκινίσει. Σερβίρουμε την πίτσα ζεστή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαρδέλες γιαχνί

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 κιλό σαρδέλες - 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο - 4 σκελίδες σκόρδου - Μισό κιλό ώριμες ντομάτες (και λίγο...

Τούρτα ζυμαρικών με κιμά

Για 6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 500-600 γραμμάρια ζυμαρικά ριγκατόνι ή πένες - Μισό κιλό μοσχαρίσιος κιμάς - 3-4 ντομάτες (ή 250 γραμμ...

Σουφικό

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 5 λεπτά Υλικά - 3 μεγάλα ψιλοκομμένα κρεμμύδια - 3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου - 2 μελιτζάνες φλάσκες σε ροδέλες ...

Φόρτωση άρθρων...