Κυριακή
26 Ιανουαρίου 2025

Πουτανέσκα με μπακαλιάρο

Μαγειρική

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 1 πακέτο σπαγγέτι (ή Νο5 ή άλλα ζυμαρικά)

- 400 γραμμάρια φιλέτο μπακαλιάρου (χωρίς κόκαλα)

- 200 γραμμάρια ντοματίνια (κομμένα στα δύο)

- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

- Αλάτι, ελαιόλαδο

- 50 γραμμάρια σταφίδες

- 50 γραμμάρια κουκουνάρια

- Λίγος μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

- 1 καυτερή πιπερίτσα

- Τριμμένο κίτρινο τυρί

Εκτέλεση

1. Σε κατσαρόλα με λίγο λάδι σοτάρουμε τα σκόρδα που έχουμε ψιλοκόψει. Παράλληλα, μουσκεύουμε τις σταφίδες με νερό και όταν πλέον έχουν μαλακώσει τις προσθέτουμε στη κατσαρόλα. Ρίχνουμε κατόπιν τα κουκουνάρια, το μπακαλιάρο κομμένο σε κομμάτια και τη πιπεριά ψιλοκομμένη. Σοτάρουμε τον μπακαλιάρο γυρνώντας του πλευρές για 5 περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε στη συνέχεια τα ντοματάκια, κομμένα στα δύο και αλατίζουμε. Τηγανίζουμε για 5 λεπτά ακόμα ενώ παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό και σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.

Όταν ετοιμαστούν, τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα, ανακατεύοντας να πάνε παντού. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με τριμμένο τυρί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζαμπονοτυρόπιτα με κρέμα

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 1 σφηνάκι ελαιόλαδο - 1 κουταλάκι αλάτι - Νερό, όσο...

Τράγος με χοντρά μακαρόνια

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 90 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλά κρέας τράγου σε κομμάτια - 3 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα - 1 κονσέρβα ντομάτες ψιλοκομμένες...

Κοτόπιτα με ζύμη γιαουρτιού

Για 14+ κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 1 στραγγιστό γιαούρτι των 200 γραμμαρίων...

Φόρτωση άρθρων...