Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Σαλάτα με αγκινάρες

Μαγειρική

Για 4 έως 6 άτομα

Προετοιμασία:30’

Μαγείρεμα: 45'

Υλικά

4 τρυφερές αγκινάρες Τήνου

100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουταλάκια σούπας μέντα, ψιλοκομμένη

2 κουταλάκια σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα λεμονιού

2 κουταλάκια σούπας σέλερι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σαλάτα

5-6 φύλλα μαρουλιού

100γρ. φλοίδες λαδοτύρι

2 βαμμένα βραστά αβγά, κομμένα στα 4

1 λεμόνι

Εκτέλεση

Με ένα ψαλίδι κόβετε και αφαιρείτε τα σκληρά φύλλα από τις αγκινάρες, αφήνοντας ολόκληρα τα τρυφερά μέρη και την καρδιά.

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και αλάτι βράζετε τις αγκινάρες για 40 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση (εναλλακτικά τις ψήνετε στα κάρβουνα).

Τις σουρώνετε και μόλις κρυώσουν ελαφρώς τις κόβετε κάθετα στη μέση και με ένα κουτάλι αφαιρείτε τους στήμονες και τα φύλλα που δεν τρώγονται.

Σε ένα μπολ χτυπάτε με έναν αβγοδάρτη το ελαιόλαδο με τη μέντα, τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, το σέλερι, το σκόρδο και πιπέρι. Ρίχνετε μέσα τις ζεστές αγκινάρες, ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα και τις αφήνετε να μαριναριστούν για 3-4 ώρες εκτός ψυγείου.

Σε μια πιατέλα απλώνετε τα φύλλα του μαρουλιού και γαρνίρετε από πάνω με τις αγκινάρες, το λαδοτύρι, τα αβγά, περιχύνετε με τη μαρινάδα και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραχανοκρεατόπιτα

Για 10 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 3 φλιτζάνια τσαγιού γλυκός τραχανάς - 2 λίτρα γάλα - 8 αυγά - 1 πακέτο χωριάτικα φύλλα - 1 κιλό...

Χοιρινά σουβλάκια σε BBQ

Για 8 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό χοιρινό κρέας σπάλα - Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη - Λεμόνια για το τέλος Εκτέλεση 1. Πλένουμε...

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

Για 6-7 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 με 1+½ πακέτο κανελόνια (ανάλογα με το ταψί) - ¼ τριμμένο κίτρινο τυρί (γκούντα ή ένταμ) - Μισό κι...

Φόρτωση άρθρων...