Σαββάτο
06 Δεκεμβρίου 2025

Σαλάτα με αβγά και γιαούρτι

Μαγειρική
Για 2 άτομα

Προετοιμασία: 10'

Μαγείρεμα: 10'

Υλικά

5 αβγά σφιχτά
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
5 κουταλάκια σούπας γιαούρτι στραγγιστό
3-4 κλωναράκια άνηθο, ψιλοκομμένο
ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
½ κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα αβγά, τα κόβετε σε χοντρές ροδέλες και τα απλώνετε σε μια πιατέλα. Τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά.

Σε ένα μπολ χτυπάτε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού μαζί με λίγο αλατοπίπερο.

Περιχύνετε τα αβγά. Ψιλοκόβετε τον άνηθο και τον απλώνετε πάνω στη σαλάτα. Πασπαλίζετε με την πάπρικα και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χοιρινή τηγανιά με γραβιέρα

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 5 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό χοιρινό μπούτι (σε μεγάλες μπουκιές) - 5 πιπεριές Φλωρίνης (σε λωρίδες) - 250 γραμμάρια γραβιέ...

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

Για 6-7 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 με 1+½ πακέτο κανελόνια (ανάλογα με το ταψί) - ¼ τριμμένο κίτρινο τυρί (γκούντα ή ένταμ) - Μισό κι...

Συκωτάκια με σάλτσα ντομάτας

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά (χωρίς το μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 750 γραμμάρια μοσχαρίσιο συκώτι - 1 πακέτο κλασσικός χυμός ντομάτας (τύπου Pumma...

Φόρτωση άρθρων...