Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Σαλάτα με μαρούλι και αβγά

Μαγειρική

Για 4 έως 6 άτομα

Προετοιμασία: 30'

Υλικά

2 σγουρά μαρούλια, πλυμένα, στεγνά, κομμένα σε μέτρια κομμάτια με το χέρι

2 πορτοκάλια, χωρισμένα στις φέτες τους

1 αβοκάντο, καθαρισμένο, κομμένο σε λεπτές φέτες (τις ραντίζετε με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν)

1 κουταλάκι σούπας κάππαρη ξεπλυμένη, στραγγισμένη

6-7 ραπανάκια, κατά προτίμηση βιολογικά, σε λεπτές φέτες

1 φλιτζάνι πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, στραγγισμένες, ψιλοκομμένες

Για τη βινεγκρέτ:

1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα απαλή

χυμό από 1 πορτοκάλι

2 κουταλάκι σούπας ξίδι από λευκό κρασί

60ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Για τη σαλάτα: Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύετε τα μαρούλια, τις φέτες του πορτοκαλιού, το αβοκάντο, την κάππαρη, τα ραπανάκια και τις πιπεριές Φλωρίνης. Περιχύνετε με τη βινεγκρέτ την ώρα που θα σερβίρετε και ανακατεύετε.

Για τη βινεγκρέτ: Σε ένα μπολάκι χτυπάτε με το πιρούνι τη μουστάρδα με το χυμό πορτοκαλιού, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτετε σταδιακά το ελαιόλαδο, χτυπώντας ασταμάτητα, μέχρι να φτιάξετε μια βινεγκρέτ λεία και απαλή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φασολάκια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 κιλό φασολάκια, φρέσκα μπαρμπούνια - 1 κρεμμύδι μεγάλο (ψιλοκομμένο) - 1 σκελίδα σκόρδο (σπασμένο) ...

Κασερόπιτα

Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια κασέρι πικάντικο (π.χ. Μυτιλήνης) (σε φέτες) - 250 γραβιέρα γραβιέρα Νάξου (ή Κρήτης) (τριμμένη) - 1 πα...

Σπανακόπιτα σουφλέ

Για 16 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο σφολιάτας - 1 πακετάκι κρέμα γάλακτος - 1 κιλό σπανάκι - 6 φρέσκα κρεμμυδάκια - 1 μα...

Φόρτωση άρθρων...