Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Σαρδέλες γεμιστές

Μαγειρική

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό μεγάλες σαρδέλες (πλυμένες, καθαρισμένες)

- 100 γραμμάρια (ή όσο πάρει) ξερή ψίχα ψωμιού (τριμμένη)

- 60 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα (τριμμένη)

- 60 γραμμάρια ξανθές σταφίδες (μουσκεμένες σε λευκό ξηρό κρασί για ½ ώρα)

- Παρθένο ελαιόλαδο

- Δαφνόφυλλα

- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Τραβάμε το κεφάλι από τις σαρδέλες και με μια απότομη κίνηση τις ξεκοκαλίζουμε, τις ανοίγουμε στη μέση και τις αλατοπιπερώνουμε. Βρέχουμε κατόπιν τη ψίχα του ψωμιού με λάδι (όχι πολύ). Στραγγίζουμε τις σταφίδες και τις αναμειγνύουμε σε μπολάκι με την αμυγδαλόψιχα και την ψίχα του ψωμιού, αλατοπιπερώνοντας.

2. Γεμίζουμε τις σαρδέλες με όσο μείγμα πάρουν και τις τυλίγουμε, τοποθετώντας τες σφηνωμένες τη μία δίπλα στην άλλη, σε καλά λαδωμένο ταψί και με την ένωση προς τα κάτω. Ανάμεσα τους βάζουμε χοντροκομμένα δαφνόφυλλα, ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα γέμισης από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή περίπου ώρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μελιτζανοκεφτέδες

Για 20+ κομμάτια Ετοιμασία: 40 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 μελιτζάνες φλάσκες (μικρές) - 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) - 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμ...

Πικάντικες τυροφλογέρες

Για 16+ κομμάτια Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 4 φύλλα για χωριάτικες πίτες, σε τετράγωνα κομμάτια 10x10 εκατοστά - 150 γραμμάρια λιαστές ντομάτες ...

Τούρτα ζυμαρικών με κιμά

Για 6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 500-600 γραμμάρια ζυμαρικά ριγκατόνι ή πένες - Μισό κιλό μοσχαρίσιος κιμάς - 3-4 ντομάτες (ή 250 γραμμ...

Φόρτωση άρθρων...