Δευτέρα
05 Δεκεμβρίου 2022

Σαρδέλες πλακί

Μαγειρική

Για 3-4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό σαρδέλες

- 400 γραμμάρια κολοκυθάκια σε ροδέλες

- 3 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες

- 2 σκελίδες σκόρδου

- 500 γραμμάρια ντομάτες σε ροδέλες

- 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος

- 125 ml ελαιόλαδο

- 75 ml λευκό ξηρό κρασί

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις σαρδέλες. Αλείφετε ένα ταψάκι με ελαιόλαδο και στρώνετε σε μια στρώση τα κολοκυθάκια. Τα αλατοπιπερώνετε και απλώνετε από πάνω τους τα κρεμμύδια και τις μισές ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε ξανά και στρώνετε τις σαρδέλες, το σκόρδο, το μαϊντανό και τις υπόλοιπες ντομάτες.

Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το κρασί, προσεκτικά, ώστε να παραμείνουν οι σαρδέλες καλυμμένες με τα υλικά που τοποθετήθηκαν τελευταία. Αλατοπιπερώνετε και βάζετε το ταψάκι σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Το φαγητό αυτό μπορεί να μαγειρευτεί και στην κατσαρόλα (κατά προτίμηση σε ταβά) ως πλακί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ομελέτα με μπέικον, σπανάκι και τυρί

Για δύο άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 6 φέτες μπέικον σε κομμάτια όχι πολύ μικρά - 2 κουταλάκια σούπας βούτυρο - 1 ματσάκι φρέσκο σπανάκι ...

Φαλάφελ με κουκιά

Για 6 άτομα Ετοιμασία: 50 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - Μισό κιλό ξερά κουκιά (ξεφλουδισμένα) - 2 πράσα (ψιλοκομμένα) - 1 φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) - 2...

Πίτσα με πέστο, ντομάτα και ξινομυζήθρα

Για 2 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά (χωρίς το φούσκωμα) Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη πέστο - 300 γραμμάρια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) - 170 ml νερό - 4...

Φόρτωση άρθρων...