Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

Σαρδέλες πλακί

Για 3-4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό σαρδέλες

- 400 γραμμάρια κολοκυθάκια σε ροδέλες

- 3 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες

- 2 σκελίδες σκόρδου

- 500 γραμμάρια ντομάτες σε ροδέλες

- 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος

- 125 ml ελαιόλαδο

- 75 ml λευκό ξηρό κρασί

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις σαρδέλες. Αλείφετε ένα ταψάκι με ελαιόλαδο και στρώνετε σε μια στρώση τα κολοκυθάκια. Τα αλατοπιπερώνετε και απλώνετε από πάνω τους τα κρεμμύδια και τις μισές ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε ξανά και στρώνετε τις σαρδέλες, το σκόρδο, το μαϊντανό και τις υπόλοιπες ντομάτες.

Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το κρασί, προσεκτικά, ώστε να παραμείνουν οι σαρδέλες καλυμμένες με τα υλικά που τοποθετήθηκαν τελευταία. Αλατοπιπερώνετε και βάζετε το ταψάκι σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Το φαγητό αυτό μπορεί να μαγειρευτεί και στην κατσαρόλα (κατά προτίμηση σε ταβά) ως πλακί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γεμιστά από την Κρήτη

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - Ντομάτες μέτριες προς μεγάλες - Πιπεριές - Μελιτζάνες - Πατάτες - Κολοκυθάκια - 1 μικρή πα...

Ντολμαδάκια με πλιγούρι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - ¼ κιλού αμπελόφυλλα - 1 κούπα πλιγούρι - 2 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα) - Μισό ματσάκι μ...

Παστίτσιο με κοτόπουλο και μανιτάρια

Για 10-12 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά Για τη γέμιση - 6 φιλεταρισμένα μπούτια κοτόπουλου - 1 πακέτο μανιτάρια λευκά - 1 κουτάκι...

Φόρτωση άρθρων...