Κυριακή
14 Δεκεμβρίου 2025

Σαρδέλες πλακί

Μαγειρική

Για 3-4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό σαρδέλες

- 400 γραμμάρια κολοκυθάκια σε ροδέλες

- 3 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες

- 2 σκελίδες σκόρδου

- 500 γραμμάρια ντομάτες σε ροδέλες

- 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος

- 125 ml ελαιόλαδο

- 75 ml λευκό ξηρό κρασί

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις σαρδέλες. Αλείφετε ένα ταψάκι με ελαιόλαδο και στρώνετε σε μια στρώση τα κολοκυθάκια. Τα αλατοπιπερώνετε και απλώνετε από πάνω τους τα κρεμμύδια και τις μισές ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε ξανά και στρώνετε τις σαρδέλες, το σκόρδο, το μαϊντανό και τις υπόλοιπες ντομάτες.

Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το κρασί, προσεκτικά, ώστε να παραμείνουν οι σαρδέλες καλυμμένες με τα υλικά που τοποθετήθηκαν τελευταία. Αλατοπιπερώνετε και βάζετε το ταψάκι σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Το φαγητό αυτό μπορεί να μαγειρευτεί και στην κατσαρόλα (κατά προτίμηση σε ταβά) ως πλακί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τυρόπιτα Ευρυτανίας

Για ταψί 38 εκατoστών Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 300-350 γραμμάρια αλεύρι για πίτες - Μισό κουταλάκι αλάτι - Μισό κουταλάκι ζ...

Κασερόπιτα

Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια κασέρι πικάντικο (π.χ. Μυτιλήνης) (σε φέτες) - 250 γραβιέρα γραβιέρα Νάξου (ή Κρήτης) (τριμμένη) - 1 πα...

Τάρτα με σπανάκι, μπέικον και ανθότυρο

Για 12 άτομα Ετοιμασία: 50 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 325 γραμμάρια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) - 175 γραμμάρια βούτυρο (σε μικρά κομμάτια) ...

Φόρτωση άρθρων...