Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Σκαλτσούνια με κόκκινο λουκούμι

Μαγειρική
Για 25+ κομμάτια (αναλόγως τα μεγέθη)

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 1 φλιτζάνι κρασί ρετσίνα

- 2 φλιτζάνια σπορέλαιο

- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

- Αλεύρι (όσο πάρει η ζύμη για να γίνει μαλακή)

- 700 γραμμάρια λουκούμια κόκκινα

- 2 κούπες καρύδια (χοντροκομμένα)

- Ζάχαρη αχνή

- 1 βανίλια

Εκτέλεση

1. Για να παρασκευάσουμε τη ζύμη, σε λεκάνη ρίχνουμε τη ρετσίνα με το σπορέλαιο. Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά για να γίνει μαλακή η ζύμη. Αφού δέσει καλά, την πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες (θα βγουν περίπου γύρω στα 25 με 30 κομμάτια) και κατόπιν ανοίγουμε τις μπαλίτσες με το χέρι.

Πριν τοποθετήσουμε το κάθε λουκούμι μέσα στις μπαλίτσες, το κόβουμε στα 4. Ύστερα, βάζουμε στη κάθε μπαλίτσα που ανοίξαμε από ένα κομματάκι. Κατόπιν, δίπλα από το λουκούμι τοποθετούμε μερικά χοντροκομμένα καρύδια και σκεπάζουμε τη γέμιση με τη ζύμη, σαν καπάκι.

Αφού βουτυρώσουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε, αραδιάζουμε τα σκαλτσούνια σε σειρά και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 25 περίπου λεπτά. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν πρώτα και μετά τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και βανίλια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αγκινάρες παπουτσάκια

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 5 καρδιές αγκινάρας (καθαρισμένες, στα δύο) - Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος - 1 μεγάλο ψιλοκομμένο ξερ...

Φασολάκια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 κιλό φασολάκια, φρέσκα μπαρμπούνια - 1 κρεμμύδι μεγάλο (ψιλοκομμένο) - 1 σκελίδα σκόρδο (σπασμένο) ...

Φόρτωση άρθρων...