Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Σμυρναίικα σουτζουκάκια

Μαγειρική
Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι τριμμένο κύμινο
- 1 κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα
- 3 κουταλάκια σούπας βούτυρο
- 1 κομμάτι ξύλο κανέλας
- 6 κουταλάκια σούπας ξίδι
- Λίγο μπαχάρι
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση

1. Βάζουμε τον κιμά σε μπολ και ρίχνουμε το αλατοπίπερο, τα σκόρδα, λιωμένα, το κύμινο και το μπαχάρι. Αφού τα ανακατέψουμε καλά, τα πλάθουμε σε κυλινδρικό σχήμα και τα τηγανίζουμε σε άφθονο ελαιόλαδο.

Όταν ετοιμαστούν, τα αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι.

2. Περνάμε τα ντοματάκια από το μπλέντερ και στη συνέχεια τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο, το ξύδι, τη κανέλα και ελάχιστη ζάχαρη. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει και μετά προσθέτουμε τα σουτζουκάκια και ελάχιστο νερό.

Τ’ αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά και έως ότου δέσει η σάλτσα τους. Τα σερβίρουμε με στραγγιστό ρύζι, βρασμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιουβέτσι με μανιτάρια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 5 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο κριθαράκι (μέτριο) - 600 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες - 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) ...

Τραχανοκρεατόπιτα

Για 10 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 3 φλιτζάνια τσαγιού γλυκός τραχανάς - 2 λίτρα γάλα - 8 αυγά - 1 πακέτο χωριάτικα φύλλα - 1 κιλό...

Αγκινάρες παπουτσάκια

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 5 καρδιές αγκινάρας (καθαρισμένες, στα δύο) - Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος - 1 μεγάλο ψιλοκομμένο ξερ...

Φόρτωση άρθρων...