Τρίτη
09 Δεκεμβρίου 2025

Σοφρίτο μοσχάρι με ξίδι βαλσαμικό και πάπρικα

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 15'

Χρόνος μαγειρέματος: 1:15'

Υλικά

1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο (μενταγιόν από κιλότο), σε λεπτές φέτες πάχους 0,5εκ.

αλεύρι για πασπάλισμα

100 γραμμάρια ελαιόλαδο

50 γραμμάρια βούτυρο

6 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες

1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

10 κλωναράκια θυμάρι

150 γραμμάρια κρασί λευκό

100 γραμμάρια ξίδι λευκό βαλσαμικό

250 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο ή βοδινό

1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά κόκκους πολύχρωμο πιπέρι αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε το κρέας και το στεγνώνετε πολύ καλά.

Το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια με αλεύρι. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και στη συνέχεια τηγανίζετε το κρέας για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν αρκετό χρώμα. Βγάζετε από το τηγάνι το κρέας και το μεταφέρετε σε μια χαμηλή κατσαρόλα.

Πασπαλίζετε με το σκόρδο, τον μαϊντανό, το θυμάρι, τους κόκκους πιπεριού, την πάπρικα και στη συνέχεια τα περιχύνετε με το ξίδι, το κρασί και τον ζωμό και μαγειρεύετε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει η σάλτσα του, αλλιώς συνεχίζετε για όσο χρειαστεί.

Σερβίρετε το σοφρίτο συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιουβέτσι με μανιτάρια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 5 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο κριθαράκι (μέτριο) - 600 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες - 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) ...

Τάρτα με σπανάκι, μπέικον και ανθότυρο

Για 12 άτομα Ετοιμασία: 50 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 325 γραμμάρια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) - 175 γραμμάρια βούτυρο (σε μικρά κομμάτια) ...

Αρνάκι κλέφτικο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 90 λεπτά Υλικά - 2 μεγάλα κομμάτια κρέας από αρνί ή κατσίκι - 5 κυβάκια τυρί κεφαλογραβιέρα (ή άλλο πικάντικο, σκληρό τυρί...

Φόρτωση άρθρων...