Πέμπτη
25 Δεκεμβρίου 2025

Σουφλέ μανιταριών

Μαγειρική
Για 6 άτομα

Ετοιμασία: 5΄
Μαγείρεμα: 40+΄

Υλικά

- 1 φύλλο σφολιάτας
- 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια
- 150 γρ. μπέικον (σε φετούλες)
- 2 πράσα (σε φετούλες)
- 1 ξερό κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
- 1 πακέτο κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά
- 300 γρ. τριμμένα τυριά (ρεγκάτο, γραβιέρα, γκούντα)
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Κόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια σε φέτες και τα σοτάρουμε στο τηγάνι σε λίγο ελαιόλαδο μόνα τους και τα τοποθετούμε σε μπολ, στην άκρη. Σοτάρουμε τα πράσα, το κρεμμύδι και το μπέικον σε λίγο λάδι. Τα αποσύρουμε κι αυτά με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

2. Στρώνουμε σε πυρέξ, μεσαίου μεγέθους, το φύλλο της σφολιάτας και απλώνουμε από πάνω όλα τα υλικά της γέμισης. Χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και απλώνουμε το μείγμα στο πυρέξ, πάνω από τη γέμιση. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο. Ψήνουμε το σουφλέ μανιταριών σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς και το αφήνουμε να ροδίσει.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μελιτζάνες με φέτα και λουκάνικο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 6 φλάσκες μελιτζάνες - Χωριάτικα λουκάνικα - Φέτα σε κυβάκια - 2 τριμμένα ξερά κρεμμύδια - 2 σκε...

Μύδια με σάλτσα μουστάρδας

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - ¾ κιλού μύδια φρέσκα ή κατεψυγμένα, με μισό κέλυφος - 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί - 1 ξερό κ...

Τάρτα μανιταριών με μπέικον και τυριά

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 800 γραμμάρια μανιτάρια (κομμένα σε φέτες) - 180 ml κρέμα γάλακτος - 200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα (τρι...

Φόρτωση άρθρων...