Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Σπαγγέτι με ιταλική καρμπονάρα

Για 4-5 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 500 γραμμάρια ζυμαρικά σπαγγέτι

- 1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός (ψιλοκομμένο)

- 100-150 γραμμάρια ζαμπόν (ή τύπου Zwan) (σε μπαστουνάκια)

- 1-2 κουταλάκια σούπας βούτυρο

- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

- 2 κρόκοι αυγών

- 200 ml. κρέμα γάλακτος

- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε αλ ντέντε. Έπειτα, τα σουρώνουμε και τα διατηρούμε ζεστά.

2. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και σιγοψήνουμε το βασιλικό. Ρίχνουμε κατόπιν τα μπαστουνάκια του ζαμπόν και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Αφήνουμε για λίγο τα υλικά να σιγοβράσουν και προσθέτουμε τους δύο κρόκους αυγών, χτυπημένους μαζί με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε έντονα, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα τα έτοιμα ζυμαρικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τούρτα ζυμαρικών με κιμά

Για 6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 500-600 γραμμάρια ζυμαρικά ριγκατόνι ή πένες - Μισό κιλό μοσχαρίσιος κιμάς - 3-4 ντομάτες (ή 250 γραμμ...

Πίτα με κολοκυθάκια και τυριά

Για οκτώ κομμάτια Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας (ή σπιτική) - 4 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια - 250 γραμμάρια τυρί φέτα ...

Μπαρμπούνια στη λαδόκολλα

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά (+ αναμονή για μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 8-9 μεγάλα μπαρμπούνια - 1 ξερό κρεμμύδι (σε ροδέλες) - 1 φρέσκο κρεμμύδ...

Φόρτωση άρθρων...