Σαββάτο
18 Ιανουαρίου 2025

Σπαγγέτι με ιταλική καρμπονάρα

Για 4-5 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 500 γραμμάρια ζυμαρικά σπαγγέτι

- 1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός (ψιλοκομμένο)

- 100-150 γραμμάρια ζαμπόν (ή τύπου Zwan) (σε μπαστουνάκια)

- 1-2 κουταλάκια σούπας βούτυρο

- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

- 2 κρόκοι αυγών

- 200 ml. κρέμα γάλακτος

- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε αλ ντέντε. Έπειτα, τα σουρώνουμε και τα διατηρούμε ζεστά.

2. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και σιγοψήνουμε το βασιλικό. Ρίχνουμε κατόπιν τα μπαστουνάκια του ζαμπόν και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Αφήνουμε για λίγο τα υλικά να σιγοβράσουν και προσθέτουμε τους δύο κρόκους αυγών, χτυπημένους μαζί με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε έντονα, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα τα έτοιμα ζυμαρικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πατάτες γεμιστές με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 4 μεγάλες πατάτες - 300 γραμμάρια σπανάκι (πλυμένο και καθαρισμένο) - 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά (ψιλοκο...

Γαύρος πλακί σε αμπελόφυλλα

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 1 κιλό γαύρος ή σαρδέλες - Μισό βαζάκι αμπελόφυλλα ή 10-15 φρέσκα - 3 πατάτες σε ροδέλες - 3 ντομ...

Ζαμπονοτυρόπιτα με κρέμα

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 1 σφηνάκι ελαιόλαδο - 1 κουταλάκι αλάτι - Νερό, όσο...

Φόρτωση άρθρων...