Παρασκευή
19 Δεκεμβρίου 2025

Σπαγγέτι με ιταλική καρμπονάρα

Για 4-5 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 500 γραμμάρια ζυμαρικά σπαγγέτι

- 1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός (ψιλοκομμένο)

- 100-150 γραμμάρια ζαμπόν (ή τύπου Zwan) (σε μπαστουνάκια)

- 1-2 κουταλάκια σούπας βούτυρο

- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

- 2 κρόκοι αυγών

- 200 ml. κρέμα γάλακτος

- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε αλ ντέντε. Έπειτα, τα σουρώνουμε και τα διατηρούμε ζεστά.

2. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και σιγοψήνουμε το βασιλικό. Ρίχνουμε κατόπιν τα μπαστουνάκια του ζαμπόν και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Αφήνουμε για λίγο τα υλικά να σιγοβράσουν και προσθέτουμε τους δύο κρόκους αυγών, χτυπημένους μαζί με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε έντονα, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα τα έτοιμα ζυμαρικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τάρτα μανιταριών με μπέικον και τυριά

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 800 γραμμάρια μανιτάρια (κομμένα σε φέτες) - 180 ml κρέμα γάλακτος - 200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα (τρι...

Γεμιστό μπούτι αρνιού

Για 8+ άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 120+ λεπτά Υλικά - 1 μπούτι αρνιού (χωρίς το κόκαλο) - 2 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια - 200 γραμμάρια κιμάς - Λίγο ...

Ψαρόσουπα

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 κιλό σκορπίνες, σπάροι, κεφαλόπουλα κ.ά. (για κακαβιά) - 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια (καθαρισμένα, ολόκληρα...

Φόρτωση άρθρων...