Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Σπανακόπιτα σουφλέ

Μαγειρική
Για 16 κομμάτια

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 1 φύλλο σφολιάτας

- 1 πακετάκι κρέμα γάλακτος

- 1 κιλό σπανάκι

- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια

- 1 ματσάκι άνηθος (χοντροκομμένο)

- 300 γραμμάρια τυρί φέτα (τριμμένη)

- 250 γραμμάρια τυρί ένταμ ή γκούντα (τριμμένο)

- 7 φέτες μπέικον (ψιλοκομμένες)

- Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ταψάκι που έχουμε λαδώσει καλά και σε όλες τις επιφάνειες του, απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και το ψήνουμε έως ότου ροδίσει.

Όταν ετοιμαστεί, το αφήνουμε στην άκρη και αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό το σπανάκι, το βάζουμε σε κατσαρόλα και το αφήνουμε να πιεί όλα τα υγρά του.

Προσθέτουμε στη συνέχεια το μπέικον, ψιλοκομμένο, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Το γυρνάμε για να ψηθεί καλά, ενώ δεν βάζουμε καθόλου λάδι αφού το μπέικον θα βγάλει αρκετά υγρά. Αφού ψήσουμε καλά το σπανάκι, έχοντας απορροφήσει και τα υγρά, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την φέτα, τριμμένη (την έχουμε θρυμματίσει νωρίτερα με πιρούνι) και ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε να πάει παντού.

  1. Στη σφολιάτα που έχουμε ψήσει στο ταψάκι, απλώνουμε τη γέμιση, την ισιώνουμε με σπάτουλα για να μοιραστεί ισόποσα παντού, πασπαλίζουμε με το ένταμ (ή το γκούντα), ρίχνουμε και τη κρέμα γάλακτος και ψήνουμε το σουφλέ μέχρι να ροδίσει, για περίπου 20 με 30 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μελιτζάνες σισιλιάνα

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες - 300 γραμμάρια φέτα - 150 γραμμάρια κασέρι - 2 μεγάλες ντομάτες φρέ...

Pεβιθάδα Σίφνου σε πήλινο

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 360+ λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια ρεβίθια (κατά προτίμηση βιολογικά) νέας εσοδείας, βραστερά - 1 κουταλάκι γλυκού σόδα μα...

Φόρτωση άρθρων...