Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Ταούκ κιοκσού

Μαγειρική
Για 10-12 κομμάτια

Ετοιμασία: 120 λεπτά (χωρίς το φούσκωμα)

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 300 γραμμάρια ζάχαρη

- 300 γραμμάρια ρυζάλευρο

- 1 στήθος κοτόπουλου (γύρω στα 600 γρ.)

- 1.400 ml φρέσκο γάλα

- Λίγο αλάτι

- Κανέλα σκόνη (για πασπάλισμα)

Εκτέλεση

  1. Σκεπάζουμε το φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε δύο κομμάτια, με νερό και το βράζουμε για 2 ώρες, σε μεγάλη κατσαρόλα. Όταν είναι έτοιμο και κρυώσει, το μαδάμε σε λεπτές ίνες. Στη συνέχεια, το σουρώνουμε και αλλάζουμε το νερό για 3 φορές ώστε να φύγει η περισσότερη μυρωδιά του. Ακολούθως, πολτοποιούμε σε μούλτι τη ψίχα και αδειάζουμε τον πολτό σε μπολ.
  2. Αναμειγνύουμε το ρυζάλευρο με 150 γραμμάρια ζάχαρη. Παράλληλα, ζεσταίνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το γάλα με την υπόλοιπη ζάχαρη (150 γραμμάρια), σε μέτρια φωτιά και πριν ξεκινήσει ο βρασμός παίρνουμε 4 μεγάλες κουταλιές και τις ρίχνουμε στο μπολ με το ρυζάλευρο.

Ανακατεύουμε το μείγμα καλά και όλο έπειτα το αδειάζουμε ξανά στη μεγάλη κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με αυγοδάρτη μέχρι να πήξει η κρέμα.

Κατόπιν, ξαναπαίρνουμε 3-4 κουταλιές από την κατσαρόλα, τις αδειάζουμε στο μπολ με το κοτόπουλο, ανακατεύουμε συνέχεια και επαναφέρουμε όλη την ποσότητα κοτόπουλου πάλι στη μεγάλη κατσαρόλα.

  1. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε αρκετά χαμηλή φωτιά και μόλις η κρέμα αρχίσει να κολλάει, να είναι ελαστική και να είναι πλέον ομοιογενής, τότε είναι έτοιμη. Την στρώνουμε σε ταψί (26x32 εκατοστά) και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν τη σερβίρουμε.

Καλό είναι να την καλύψουμε με μεμβράνη, η οποία να εφάπτεται σ' αυτήν, για να μη δημιουργηθεί κρούστα. Το ταούκ κιοκσού σερβίρεται πασπαλισμένο με κανέλα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πίτα με κολοκυθάκια και τυριά

Για οκτώ κομμάτια Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας (ή σπιτική) - 4 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια - 250 γραμμάρια τυρί φέτα ...

Παπαρδέλες με κοτόπουλο ραγού

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 35 λεπτά Υλικά - 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι - Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο - 6 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια ...

Γαριδοκροκέτες

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 700 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες (φρέσκες ή κατεψυγμένες) - 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι - 2 κουταλάκια σο...

Φόρτωση άρθρων...