Παρασκευή
05 Δεκεμβρίου 2025

Ταραμοκεφτέδες

Μαγειρική
Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Υλικά

- 170 γραμμάρια ταραμάς (άσπρος ή κόκκινος)

- 1 μέτριο ξερό τριμμένο κρεμμύδι

- 4-5 φέτες ξερό ψωμί (μουσκεμένο και καλά στυμμένο)

- Άνηθος, μαϊντανός, δυόσμος (ψιλοκομμένα)

- Λίγο πιπέρι

- 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- Τριμμένη φρυγανιά (προαιρετικά)

- Αλεύρι (όσο πάρει)

- Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Μουσκεύουμε τον ταραμά σε μπολ με νερό και τον αφήνουμε έτσι για 15 λεπτά περίπου. Έπειτα, τον σουρώνουμε καλά με λεπτή σήτα και τον βάζουμε σε άλλο μπολ χωρίς νερό. Στο ίδιο μπολ με τον ταραμά ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ψωμί, τον άνηθο, το μαϊντανό, το δυόσμο και όσο πιπέρι θέλουμε.

Ζυμώνουμε το μείγμα με απαλές κινήσεις. Σε περίπτωση που βγει αραιό (εξαιτίας του νερού που μπορεί να έχει κρατήσει ο ταραμάς) ρίχνουμε λίγη φρυγανιά, 1 με 2 κουταλιές. Ανακατεύουμε και ξανακοιτάμε το μείγμα μας μήπως χρειάζεται κι άλλο.

  1. Πλάθουμε κεφτέδες και στη συνέχεια τους αλευρώνουμε. Σε τηγάνι με λίγο λάδι που έχουμε κάψει, τους τηγανίζουμε. Μόλις πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές τους αποσύρουμε από την φωτιά και τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί. Τους σερβίρουμε ζεστούς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χοιρινή τηγανιά με γραβιέρα

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 5 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό χοιρινό μπούτι (σε μεγάλες μπουκιές) - 5 πιπεριές Φλωρίνης (σε λωρίδες) - 250 γραμμάρια γραβιέ...

Χταπόδι Γαλικίας

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 1 μεσαίο προς μεγάλο χταπόδι (περίπου 800 γραμμάρια) (φρέσκο ή κατεψυγμένο) - 500 γραμμάρια πατάτες ...

Σπαγγέτι με ιταλική καρμπονάρα

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια ζυμαρικά σπαγγέτι - 1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός (ψιλοκομμένο) - 100-150 γραμμάρια ζαμπ...

Φόρτωση άρθρων...