Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Ταραμοκεφτέδες

Μαγειρική
Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Υλικά

- 170 γραμμάρια ταραμάς (άσπρος ή κόκκινος)

- 1 μέτριο ξερό τριμμένο κρεμμύδι

- 4-5 φέτες ξερό ψωμί (μουσκεμένο και καλά στυμμένο)

- Άνηθος, μαϊντανός, δυόσμος (ψιλοκομμένα)

- Λίγο πιπέρι

- 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- Τριμμένη φρυγανιά (προαιρετικά)

- Αλεύρι (όσο πάρει)

- Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Μουσκεύουμε τον ταραμά σε μπολ με νερό και τον αφήνουμε έτσι για 15 λεπτά περίπου. Έπειτα, τον σουρώνουμε καλά με λεπτή σήτα και τον βάζουμε σε άλλο μπολ χωρίς νερό. Στο ίδιο μπολ με τον ταραμά ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ψωμί, τον άνηθο, το μαϊντανό, το δυόσμο και όσο πιπέρι θέλουμε.

Ζυμώνουμε το μείγμα με απαλές κινήσεις. Σε περίπτωση που βγει αραιό (εξαιτίας του νερού που μπορεί να έχει κρατήσει ο ταραμάς) ρίχνουμε λίγη φρυγανιά, 1 με 2 κουταλιές. Ανακατεύουμε και ξανακοιτάμε το μείγμα μας μήπως χρειάζεται κι άλλο.

  1. Πλάθουμε κεφτέδες και στη συνέχεια τους αλευρώνουμε. Σε τηγάνι με λίγο λάδι που έχουμε κάψει, τους τηγανίζουμε. Μόλις πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές τους αποσύρουμε από την φωτιά και τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί. Τους σερβίρουμε ζεστούς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τάρτα με σπανάκι, μπέικον και ανθότυρο

Για 12 άτομα Ετοιμασία: 50 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 325 γραμμάρια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) - 175 γραμμάρια βούτυρο (σε μικρά κομμάτια) ...

Συκωτάκια με σάλτσα ντομάτας

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά (χωρίς το μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 750 γραμμάρια μοσχαρίσιο συκώτι - 1 πακέτο κλασσικός χυμός ντομάτας (τύπου Pumma...

Φόρτωση άρθρων...