Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Τάρτα με βερίκοκα

Μαγειρική

Για 16+ άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 45 λεπτά

Υλικά

Για τη ζύμη

- 250 γραμμάρια βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 125 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 αυγά
- 2 βανίλιες και ξύσμα από ένα λεμόνι
- 500 γραμμάρια κόκκινη φαρίνα
- 1 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο
- 12 βερίκοκα
-1 ασπράδι αυγού

Εκτέλεση

1. Χτυπάτε στο μίξερ με το φτερό βούτυρο, ζάχαρη και αλάτι να ασπρίσουν.
Προσθέτετε τα αυγά. Ρίχνετε τις βανίλιες και το ξύσμα. Βγάζετε το φτερό και βάζετε το εξάρτημα για το ζύμωμα. Προσθέστε το αλεύρι και έπειτα από λίγο η ζύμη σας είναι έτοιμη.

Στη συνέχεια, μοιράστε την σε 2 μέρη. Το ένα μέρος για τη βάση και το άλλο για το σκέπασμα της τάρτας.

2. Ανοίξτε το πρώτο κομμάτι ζύμης με το πλάστη σε λεπτό φύλλο και πάρτε το με τον πλάστη, απλώνοντας το στη επιφάνεια του ταψιού.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και έπειτα απλώνετε τη μαρμελάδα βερίκοκο στη βάση. Κόψτε στα δύο τα βερίκοκα αφαιρέστε τα κουκούτσια και βουτήξτε τα στη μαρμελάδα.

Ανοίξτε φύλλο με το υπόλοιπο της ζύμης. Αλείψτε την άκρη της βάσης, γύρω-γύρω, με το ασπράδι. Σκεπάστε την τάρτα σας με το δεύτερο φύλλο και με πιρούνι πιέστε και ενώστε το πάνω με το κάτω φύλλο.

Τέλος, τρυπήστε όλη την επιφάνεια της τάρτας με το πιρούνι και αλείψτε την επιφάνεια της με το υπόλοιπο ασπράδι. Ψήστε, σε προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Αφήστε την να κρυώσει καλά και κόψτε την σε κομμάτια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

Για 6-7 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 με 1+½ πακέτο κανελόνια (ανάλογα με το ταψί) - ¼ τριμμένο κίτρινο τυρί (γκούντα ή ένταμ) - Μισό κι...

Σπαγγέτι με ιταλική καρμπονάρα

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια ζυμαρικά σπαγγέτι - 1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός (ψιλοκομμένο) - 100-150 γραμμάρια ζαμπ...

Χοιρινή τηγανιά με γραβιέρα

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 5 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό χοιρινό μπούτι (σε μεγάλες μπουκιές) - 5 πιπεριές Φλωρίνης (σε λωρίδες) - 250 γραμμάρια γραβιέ...

Φόρτωση άρθρων...