Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Τάρτα σπανάκι με ζύμη γιαουρτιού

Μαγειρική

Για 8 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

Για τη ζύμη

- 350 γραμμάρια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)

- 200 γραμμάρια γιαούρτι με 2% λιπαρά

- 100 ml ελαιόλαδο

- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

- 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

- 3 κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)

- 500 γραμμάρια σπανάκι (χοντροκομμένο)

- 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- 250 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί

- 300 γραμμάρια ανθότυρο

- 4 αυγά (χτυπημένα)

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε λεκανίτσα, ρίχνετε το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύετε καλά με σύρμα να ενωθούν και λίγο-λίγο κοσκινίζετε μέσα το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.

Ανακατεύετε με τα χέρια, να δημιουργηθεί ένα μείγμα σαν άμμος και συνεχίζετε να ζυμώνετε, μέχρι να πάρετε μια ζύμη μαλακή, που να μην κολλάει στα χέρια.

2. Στη συνέχεια, τη στρώνετε σε καλά λαδωμένη ταρτιέρα κι ανοίγετε με τα δάχτυλα να καλύψει και τα τοιχώματα του σκεύους. Την τρυπάτε γύρω-γύρω με πιρούνι και την ψήνετε για 15 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, να σφίξει.

3. Φτιάχνετε τη γέμιση: Σε αντικολλητική κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε το χοντροκομμένο σπανάκι, αλατίζετε και σοτάρετε, ανακατεύοντας, μέχρι να βγάλει τα υγρά του και να μαραθεί, για 4-5 λεπτά. Όταν συμβεί αυτό, το αποσύρετε από τη φωτιά.

4. Βάζετε σε μπολ το κατσικίσιο τυρί και το ανθότυρο. Τα θρυμματίζετε με πιρούνι, προσθέτετε το σοταρισμένο σπανάκι και ανακατεύετε.

Ρίχνετε έπειτα μέσα και τα χτυπημένα αυγά, προσθέτετε λίγο πιπέρι κι ενοποιείτε το μείγμα. Το αδειάζετε πάνω στη βάση της τάρτας που ψήσατε και την επαναφέρετε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, στις αντιστάσεις, για 35-40 λεπτά, έως ότου φουσκώσει και κάνει κρούστα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μελιτζάνες σισιλιάνα

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες - 300 γραμμάρια φέτα - 150 γραμμάρια κασέρι - 2 μεγάλες ντομάτες φρέ...

Κουνέλι κρασάτο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 80 λεπτά Υλικά - 1 μεγάλο κουνέλι - Αλεύρι (όσο πάρει) - 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο - 6-7 κουταλάκια σούπας κονιάκ ...

Φόρτωση άρθρων...