Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ταχινόπιτα

Μαγειρική

Για 10 κομμάτια

Ετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 45 λεπτά

Υλικά

- 1 φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι

- 3 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι

- Μισό φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό

- Μισό φλιτζάνι τσαγιού χυμός πορτοκαλιού (γλυκός)

- Μισό φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

- 4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

- 1 κουταλάκι (κοφτό) αλάτι

- 2 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο καρύδια και σταφίδες (ανακατεμένα)

Εκτέλεση

1. Σε μιξεράκι, χτυπάμε το ταχίνι και προσθέτουμε σταδιακά το νερό, το χυμό και τη ζάχαρη. Παράλληλα, αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη μπέικιν, ρίχνουμε τις σταφίδες και τα ψιλοκομμένα καρύδια, ανακατεύουμε και στο ίδιο μπολ προσθέτουμε το μείγμα του ταχινιού.

Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο –και ελαφρά πασπαλισμένο με αλεύρι- ταψάκι, το οποίο φουρνίζουμε σε μέτριο, προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά. Όταν κρυώσει η πίτα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή με γλάσο πορτοκαλιού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χοιρινό κότσι στο πήλινο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 180 λεπτά Υλικά - 2 κότσια χοιρινά μέτρια - 6-7 μέτριες πατάτες - 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι - 1 κόκκινη πιπεριά - 5-...

Μυδοπίλαφο πολίτικο

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια μύδια με τα κελύφη, πλυμένα και καθαρισμένα - 100 ml. λευκό ξηρό κρασί - 1 κουτί ντομα...

Μπαρμπούνια στη λαδόκολλα

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά (+ αναμονή για μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 8-9 μεγάλα μπαρμπούνια - 1 ξερό κρεμμύδι (σε ροδέλες) - 1 φρέσκο κρεμμύδ...

Φόρτωση άρθρων...