Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Τιραμισού με φράουλες

Μαγειρική

Για 12 κομμάτια

Ετοιμασία: 30 λεπτά (+ αναμονή ψυγείου)

Υλικά

- 3 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ

- 500 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε

- 250 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι

- 600 γραμμάρια φράουλες

- 100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη

- Λίγος φρέσκος χυμός λεμονιού

- 2 μερίδες καφέ, διπλό εσπρέσο

- 4 κουταλάκια σούπας λικέρ φράουλας (ή λικέρ μέντας)

- 100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος (για πασπάλισμα)

- Φιστίκια Αιγίνης (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

1. Βάζουμε σε μπολ τον καφέ και το λικέρ. Βουτάμε ελαφρά τα σαβαγιάρ από κάθε πλευρά μέσα στο μείγμα και τα στρώνουμε στο ταψάκι, το ένα δίπλα στο άλλο.

2. Ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού. Σε σκεύος, βάζουμε το μασκαρπόνε, το στραγγιστό γιαούρτι, την άχνη ζάχαρη και 150 γραμμάρια φράουλες τις οποίες έχουμε χτυπήσει στο μπλέντερ ελαφρά, ώστε να είναι σχετικά χοντροκομμένες. Τέλος, ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

3. Απλώνουμε τη μισή ποσότητα της κρέμας πάνω από την πρώτη στρώση σαβαγιάρ και ισιώνουμε με τη σπάτουλα ώστε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα σε όλο το ταψάκι.

Στην συνέχεια, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία άλλη μία φορά (βούτηγμα σαβαγιάρ στο υγρό μείγμα, τοποθέτηση στο ταψάκι, άπλωμα κρέμας). Γαρνίρουμε το γλυκό με τις υπόλοιπες φράουλες, πλυμένες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση, με την τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος και τα φιστίκια Αιγίνης.

Όταν είμαστε έτοιμοι, βάζουμε για δύο τουλάχιστον ώρες το τιραμισού στο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα και το σερβίρουμε πάντα δροσερό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπαρμπούνια στη λαδόκολλα

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά (+ αναμονή για μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 8-9 μεγάλα μπαρμπούνια - 1 ξερό κρεμμύδι (σε ροδέλες) - 1 φρέσκο κρεμμύδ...

Μυδοπίλαφο πολίτικο

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια μύδια με τα κελύφη, πλυμένα και καθαρισμένα - 100 ml. λευκό ξηρό κρασί - 1 κουτί ντομα...

Χταπόδι στην κατσαρόλα με ελιές

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 500-600 γραμμάρια - καθαρισμένο χταπόδι - 1+½ φλιτζάνι ξίδι - 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο - 1 κρασοπό...

Φόρτωση άρθρων...